• Zondag 10 februari 2019: FC Weesp - Kampong 3-6Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Kampong op het programma. Kampong staat op de 2e plaats in de competitie. FC Weesp wist dus dat het aan de bak moest vandaag. Trainer Rene van Vark moest ook deze week keuzes maken gezien de aan/afwezigheid van spelers. Vandaag stond zijn zoon Dion van Vark in de basis. Door de regenachtige omstandigheden werd er uitgeweken naar het 2e veld. Het kunstgrasveld lag er uiteraard goed bij. 

  Kampong begon met direct druk zetten op de verdediging van FC Weesp. FC Weesp kwam daar soms goed uit en soms ook niet. In minuut 2 was er balverlies van FC Weesp wat leidde tot een schot op de lat van Kampong. Daarna nog een te korte terugspeelbal waar Arno Copier redding kon brengen. De druk bleef. Uiteindelijk kwam de goal uit een standaardsituatie. Een corner werd afgeslagen. Deze bal was voor de nummer 10 van Kampong. Deze kon met weinig druk een schot op het goal van Arno Copier afvuren. Arno kon de bal wel tegenhouden, maar niet klemmen. De rebound was voor de laatste man van Kampong die de 0-1 binnentikte. Direct daarna kwam FC Weesp tot de eerste kans. Een perfecte pass van Marwin Samseer in de ruimte op Jasper Spanjerberg was het begin. Aan de linkerkant van het strafschopgebied speelde Jasper zijn direct tegenstander de bal door de benen. Zijn voorzet werd door Kampong verwerkt tot corner. De corner kwam op de schouder van Jasper Spanjerberg. De bal ging richting doel, maar werd op de lijn gepareerd door een van de verdedigers van Kampong. FC Weesp kwam halverwege de 1e helft op een 0-2 achterstand. Wederom een standaardsituatie. Een vrije trap werd vanaf de linkerkant van Kampong genomen. Door een misverstand bij FC Weesp ging de bal er bijna vanzelf in. FC Weesp kwam snel terug. Binnen een minuut bracht een 1-2’tje tussen Marcin Kmiecik en Jasper Spanjerberg FC Weesp terug op 1-2. Marcin was degene die koelbloedig afrondde. Hierna kwam de wedstrijd in balans zonder heel veel kansen over en weer. Vlak voor rust leek Kampong de voorsprong weer uit te breiden. De goed leidende scheidsrechter had nadrukkelijk gezegd dat hij ging letten op vasthouden bij een vrije trap van Kampong op een gevaarlijke plek. De scheidsrechter stond er kort op en beoordeelde dat een van de verdedigers van FC Weesp vasthield. Dit was de enige gele kaart van de wedstrijd. En een penalty. De penalty werd snoeihard ingeschoten door de spits van Kampong, maar ging onderkant lat eruit. Hierdoor gingen de ploegen met een 1-2 stand de rust in.

   

  5 minuten na rust kwam Kampong toch op de 1-3 voorsprong. Een aanval over veel schijven kwam bij een van de aanvallers terecht, die rustig de bal in hoek plaatste. FC Weesp liet zich nog niet uit de wedstrijd slaan. Een fraaie steekpass van Rogier van de Nes op Thijs Visser bood Thijs doorgaan op de keeper van Kampong. Met links schoot Thijs de bal strak tegen de touwen. 2-3. FC Weesp bleef in de wedstrijd. FC Weesp ging ook in de aanval. Kampong is gewoon erg goed in het bespelen van de ruimte die het dan krijgt. Uiteindelijk stond wederom de spits van Kampong aan het eind van de aanval en schoot de  2-4 binnen. Hierna volgde bij FC Weesp een dubbele wissel. Milan Geertsma en Ari Hamiti kwamen in het veld voor Jesse Rijnsburger en Rogier van de Nes. Een kleine 10 minuten voor tijd kwam FC Weesp wederom terug in de wedstrijd. Een slim passje van Jasper Spanjerberg op Marcin Kmiecik bracht Marcin in balbezit in het strafschopgebied van Kampong. Marcin maakt een goede actie en via een van de verdedigers van Kampong ging de bal binnen. 3-4. In de jacht op de gelijkmaker ging Kampong goed door met counteren danwel bespelen van de ruimte. In een variant op een corner werd de 3-5 gemaakt in de slotfase. Uiteindelijk viel ook nog de 3-6 in de laatste minuten door een uitgespeelde aanval. Jullie verslaggever denkt dat de spits van Kampong 4x had gescoord.

   

  FC Weesp heeft vandaag naar behoren gespeeld. Er zaten fases tussen waar echt aanknopingspunten in zitten om hier mee verder te gaan. Niet altijd komen alle spelers aan bod in het verslag. Vandaar dat toch even opgemerkt dient te worden dat Daan Brandse de boel achterin goed heeft neergezet. Zeker de eerste helft. Jerrel van der Poel was vandaag sterk in de duels en pakte de spelers van Kampong goed aan.

  Kampong is gewoon een goede ploeg en bleek vandaag erg zakelijk te voetballen en heeft vandaag terecht gewonnen. Volgende week mag FC Weesp op bezoek bij SCH’44. Wederom geen eenvoudige opgave. 

  Jullie verslaggever.