• Zondag 24 november 2019: FC Weesp - KDO 2-2 

    Vandaag stond er een belangrijke thuiswedstrijd voor FC Weesp op het programma. KDO uit Kudelstaart kwam op bezoek. KDO was bezig aan een goede reeks en stond 7 punten voor op de ranglijst. Trainer Maykel Tak moest wat puzzelen met zijn opstelling aangezien Daan Brandse en Marcin Kmiecik niet beschikbaar waren. Uiteindelijk stond vandaag de Onder-19 speler Floris Lukken in de basis. De wedstrijd werd gespeeld in prima omstandigheden met een flets winterzonnetje. 

    Na de minuut waarin er niet werd gevoetbald om aandacht te vragen om te stoppen met racisme ging KDO opportunistisch van start. Direct de diepte zoeken en voor de tweede bal gaan, zoals dat zo mooi heet. In de 6e minuut was het raak voor KDO. Een dieptebal van KDO viel tussen de laatste linie en de keeper. De spits van KDO pikte de bal op, maar werd gevloerd door een van de verdedigers van FC Weesp. Penalty. Matthijs van Rijn schoot de penalty vlekkeloos binnen. 0-1. Na een kwartier moest FC Weesp zijn eerste wissel al toepassen. Aanvoerder Bart Tijnagel was wat ziekig. Bart had het geprobeerd, maar het ging gewoon niet. Davey van Aalderen was zijn vervanger. Na ongeveer 20 minuten kwam FC Weesp bijna op gelijke hoogte. Jesse Rijnsburger opende het spel vanaf rechts over de hele naar links. Job Vermeulen nam de bal goed aan, versnelde naar de achterlijn en gaf strak voor. Daar stond Floris Lukken op de goede plek om de bal goed in te schieten. Keeper Jesper Oudshoorn van KDO stond ook op de goed plek en kon de bal klemvast redden. FC Weesp kwam qua veldspel terug in de wedstrijd. Het spel ging op en neer zonder echt veel kansen. Enkele minuten ging KDO weer in de aanval. Een bal in de diepte stuiterde tussen een aantal spelers door. De spits van KDO kon wederom de pal oppikken en door op Arno Copier. De spits werd gevloerd, terwijl ook de bal werd gespeeld. Wat werd er nu eerder gespeeld? De scheidsrechter oordeelde de speler, dus wederom een penalty. Matthijs van Rijn schoot de bal in de andere hoek. Arno Copier zat er dichtbij, maar kon hem niet stoppen. FC Weesp kwam in de laatste minuut voor rust nog terug. Milan Geertsma legde de bal op het randje 16 breed op Jasper Foppen. Jasper schoot de bal geplaatst in de verre hoek. 1-2. Met deze stand gingen de ploegen de rust in. 

    In de tweede helft waren de ploegen in het begin aan elkaar gewaagd. Dat veranderde toen na iets meer dan toen minuten spelen linksback Erik Verbruggen van KDO tegen zijn 2e gele kaart aanliep. Hiermee kantelde de wedstrijd. Vrij snel pleegde FC Weesp ook een aanvallende wissel. Jurre ten Brug werd vervangen door Arian Hamiti. 5 minuten later nam Milan Geertsma een vrije trap op Jasper Spanjerberg. Ze gingen een dubbele een-twee aan. Milan Geertsma kon uiteindelijk vanaf de linkerkant strak voorzetten. De voorzet werd nog afgeslagen. De rebound was voor Job Vermeulen die de bal strak in de bovenhoek schoot. 2-2. Met nog een half uur te spelen. KDO ging zich ingraven en ging met 2 frisse spitsen gokken op de counter. Deze 2 spitsen kwamen er regelmatig gevaarlijk uit. Aan de andere kant had FC Weesp 70-80% balbezit. Jasper Spanjerberg verdeelde het spel goed. Tot 20-25 meter van het doel van KDO kon FC Weesp vrijuit voetballen. Alleen kon FC Weesp moeilijk de gaten in de verdediging vinden. Passjes kwamen net niet aan, net te kort of net te lang. Het bleef spannend tot de laatste minuut. Zou de goal nog vallen? Uiteindelijk kwam Job Vermeulen nog dichtbij met een kopbal na een voorzet van Milan Geertsma, maar de kopbal ging voorlangs. Na 90 minuten en een beetje vond de scheidsrechter het mooi geweest en floot voor het laatst. 

    Positief is dat FC Weesp terug is gekomen van een 0-2 achterstand. Alleen als je een half uur tegen 10 man kan spelen, dan moet je daar het maximale uit halen. Dat is vandaag helaas niet gelukt. Dios en Roda’23 hebben gelijk gespeeld, dus het in de onderste regionen blijft het dicht bij elkaar staan. Volgende week gaat FC Weesp uit spelen bij de nummer 9 DWS. Hopelijk kan FC Weesp daar een goed resultaat  neerzetten. 

    Jullie verslaggever.