• Beste Mensen,

  Als vader van twee kinderen waarvan er één speler is van FC Weesp, deel ik graag mijn gevoel met jullie hoe ik deze periode ervaar. Vanuit mijn rol als trainer op het veld en als voorzitter in het bestuur geef ik oprecht toe dat ik voetbal mis. Ik geloof dat ik hierin niet de einige ben. Voetbal brengt een bepaalde verbondenheid met zich mee die wij met z’n alle op het moment moeten missen. Denk aan de samenkomsten zowel op als naast het veld maar ook in ons clubhuis bij FC Weesp. Voetbal betekent veel voor ons allemaal, maar wel op verschillende manieren.
   
  Vaak weet je wat je hebt als het er niet meer is. Nu missen wij onze medespelers binnen de lijnen, en onze ouders, trainers, vrienden en familie langs de velden. Deze periode beïnvloedt ook alle vrijwilligers die de club op zoveel verschillende manieren een warm hart toedragen. Voetbal valt en staat met een aantal kernwoorden die wij ook in deze moeilijke en onzekere periode kunnen gebruiken:
  - Respect voor elkaar.
  - Vertrouwen in elkaar.
  - Teamwork om goede resultaten te behalen.
  - Geduld en begrip opbrengen voor een ander.
   
  Elkaar bemoedigen waar nodig, denk aan de mensen waarvan het inkomen niet zeker is of waar er helemaal geen sprake is van een inkomen. Voetbal heeft ons geleerd om voor elkaar te zorgen. Wij danken ook de vele mensen in en rondom FC Weesp die zich inzetten voor een gezonde samenleving. Jullie positie op het veld voor de mensen die ziek zijn, is omisbaar. Tijdens een voebalwedstrijd moeten mensen zich houden aan de regels. Dat is ook nu van belang: dat wij ons als FC Weespers houden aan de regels zodat wij niet veel langer dan nodig is verwijderd blijven van onze geliefde sport.
   
  Afstand houden van de tegenstander is van essentieel belang; zo ook nu in de tijd van het Corona-virus. Wíj zijn in deze tijd niet elkaars tegenstander; Nee! Het virus is onze tegenstander! Door afstand te houden van onze gezamenlijke tegenstander: het virus zelf, zullen wij werken naar de overwinning.
   
  Afstand houden is heel wat anders dan afscheid nemen. In de moderne geschiedenis is het nog nooit zo tegenstrijdig geweest, de boodschap “houd fysiek afstand van elkaar” en tegelijkertijd blijf zo dicht bij elkaar en in contact met elkaar. Dat is nu precies de verhouding tussen alle leden van onze club met Voetbal. Wij komen weliswaar niet met elkaar in aanraking maar laten wij elkaar positief blijven raken. Zoals ik in mijn Nieuwjaars toespraak al zei blijf ik ( in gedachten) een uitgestoken hand geven, blijf ik een luisterend oor bieden en stimuleer ik ( in gedachten) om een arm om elkaar heen te leggen. Wij zullen met z’n allen het Corona-virus een Rode Kaart geven en spreken de wens uit om het spel voetbal zo snel mogelijk te herpakken, net als ons“normale” leven.
   
  Quote van de Maand: Uit het oog, niet uit het hart!.
   
  Met vriendelijke groeten,
  Ron Anches
  Voorzitter FC Weesp