• Zaterdag 5 september 2020: FC Weesp JO9-1 vs Abcoude JO9-2 8-6 

  De laatste wedstrijd was nog van 7 maart 2020. Een half jaar geen wedstrijd gespeeld. De jongens waren weer klaar om te gaan voetballen na een periode van Corona en van de teamindeling. Uiteindelijk is het team bij elkaar gebleven. Vandaag lieten de jongens zien dat het leuk is om naar dit team te kijken. Als schot voor de boeg was het bijna een gala-voorstelling. Bij een gala-voorstelling hoort ook een goede tegenstander. Dat was Abcoude zeker. Een leuk, compleet, sportief team. 

  Charlie was vandaag afwezig. Jip begon op doel. Alexander en Amr begonnen meer vanuit de verdediging. Imrane en Jesse vanaf middenveld. Aziz was de meest aanvallende speler van FC Weesp. Simon vond het niet erg om als wissel te beginnen. Faical was vandaag de begeleider van de wedstrijd. Aize was de coach. 

  De teams waren erg aan elkaar gewaagd. Abcoude kwam op voorsprong. Een corner werd knap en onhoudbaar erin geschoten. In 1 keer. Erg knap. Aziz was gretig vandaag. De tegenstander was onder de indruk van dribbels van Aziz. Na een mooie aanval schoot hij op de lat. Niet veel later gaf Aziz een goede voorzet op Jesse. Jesse schoot goed de 1-1 binnen. Amr liet zien dat hij in de zomerperiode erg gegroeid is. Niet alleen in de lengte, maar ook qua voetbalskills. Amr gaf een goede pass op Aziz. Aziz bleef koel voor de goal en schoot de 2-1 binnen. Abcoude kwam vanuit een tegenaanval snel weer terug op 2-2. Dit was de stand na de 1e periode. 

  In de 2e periode ging Imrane keepen. De 2e periode was voor FC Weesp. Echt een genot om naar te kijken. Mooie aanvallen. Goed samenspel. Ook gretig om de bal weer af te pakken van Abcoude. De 3-2 was ook weer een mooie aanval. Vanuit een indribbel gaf Alexander een heerlijke strakke bal op Jesse. Jesse behield het overzicht en schoot de bal goed binnen. Simon was vandaag de stofzuiger van het team. Simon pakte erg veel ballen af. Zo ook bij de 4-2. Simon pakte rond de middellijn de bal af van Abcoude en gaf een steekpass op Jesse. Jesse kon door op de keeper van Abcoude. Dan weten we wat Jesse gaat doen. Scoren! Bij de 5-2 had FC Weesp lang balbezit. Jip kon lekker op doel schieten. De keeper van Abcoude kon die bal nog goed tegenhouden. De bal ging weer het veld in. Daar stond Simon die ook deze bal oppikte. Simon nam een paar passen richting het doel en schoot met links de bal onhoudbaar binnen. 5-2 was de ruststand. 

  Alexander was de keeper in het 3e kwart. Als Amr dan ook even wissel staat, dan zie je dat FC Weesp even moeite heeft om de balans te houden op het veld. Jesse wist al dat hij het 4e kwart moest gaan keepen en wist dus dat hij het 3e kwart alles kon geven. Voor zover hij dat anders niet zou doen. In een snelle counter schoot Jesse de 6-2 binnen. Abcoude maakte gebruik van de ruimte die ze kregen. Ze kwamen er vaak gevaarlijk uit. 6-3 en 6-4 werden gemaakt vanuit een man-meer aanval. Gelukkig voor FC Weesp miste Abcoude ook een paar goede kansen. Goalgetter Jesse had nog wat power over en ging er over de rechterkant vandoor. Jesse zag Jip vrij voor het doel staan. Jip knalde de bal binnenkant paal erin. 7-4. Abcoude toonde aan dat het echt goed kon voetballen. De 7-5 was een mooi doelpunt. Jesse nam een corner goed op de vrijstaande Amr. Amr schoot de bal met zijn binnenkant van een metertje of 5 in het doel. 8-5. 

  In het laatste kwart stond Jesse op doel. Met 4 goals en 2 assists kon dat ook wel.  Wat een baas was Jesse vandaag. In het laatste kwart zag je dat beide ploegen veel hadden gegeven. De vermoeidheid begon langzaam parten te spelen. Abcoude kwam met een goede aanval terug tot 8-6 met een aantal kansen om de achterstand nog verder te verkleinen. Jesse had een paar mooie reddingen. Dus bleef het 8-6. 

  Door naar de penalties. Die werden ook lekker genomen. Geen high-fives vandaag. Nog even zoeken wat een passende groet is na de wedstrijd. Wel een lekker bekertje limonade die de vader van Alexander geregeld had. Zo zat de wedstrijd er weer op. Nog even nagenieten met het schrijven van dit verslag. Wat een leuke wedstrijd. JO9-1 is een leuk team. Abcoude heeft ook een goed team. Dat maakte de wedstrijd zo leuk. 

  Verslaggever JO9-1