• Zaterdag 12 september, 10.30 uur, tweede wedstrijd. Thuis tegen NVC uit Naarden. Na een week goed trainen begonnen we waar we vorige week mee geëindigd waren: met goed samenspel aanvallen. 

    Dat leidde al na enkele seconden tot de 1-0. Sam kwam alleen voor de keeper en scoorde. De toon was gezet. FC Weesp zette de tegenstander goed vast en veroverde snel de bal. Met mooie aanvallen werd NVC ver teruggedrongen.  Joep zorgde met een bekeken schot voor de 2-0 en niet veel later maakte Sam de 3-0. Daar waar het vorige week nog af en toe mis ging in de verdediging, was iedereen vandaag bij de les. Lise liet opnieuw zien dat zij zeer lastig te passeren is. Zij wist continue de bal af te pakken en een nieuwe aanval van Weesp in te leiden.
    Halverwege de wedstrijd, na twee kwarten, stond het 9-0. Joep en Sam hadden beide nog twee keer gescoord, Cody wist van dichtbij het net te vinden en Jayden had met een mooi afstandsschot een doelpunt gemaakt. Met het team spraken we af dat we gingen proberen iedereen te laten scoren. Lise ging het derde kwart eerst op doel om de nul vast te houden. Dat lukte. De 10-0 kwam van de voet van Luke. Nadat de keeper van NVC eerst nog twee goede schoten tegen had gehouden, was hij kansloos bij de derde poging. Weesp liep in het derde kwart uit naar 13-0 door opnieuw twee goals van Sam en één van Joep. In het vierde kwart lukte het Milan en Jino ook om op het scorebord te komen. Beide zetten goed door en verzuimden oog in oog met de keeper niet. Julius had wat pech bij de afronding, maar was wel een plaag voor de verdediging van NVC en stond vaak goed opgesteld voor het doel. Met opnieuw een afstandsschot wist Jayden zijn tweede van de dag te maken. In de verdediging zorgde Lise dat NVC geen doelkansen kreeg. En kwamen ze er al een keerde door dan hield keeper Luke de ballen tegen. Uiteindelijk zorgde Joep nog voor de 17-0 eindstand.

    Een leuke ochtend voor de JO9-3 met mooi voetbal en veel doelpunten. Ook het gebruik maken van de ruimte en het uitvoeren van de verdedigende taken ging vandaag heel goed. Volgende week mogen we weer en dan hopen we dat we deze lijn door kunnen trekken!

    Joost
    Trainer/coach JO9-3