• Verslag is van 5 september ! 

   

  FC Weesp heeft zaterdag eenvoudig gewonnen van het Amsterdamse Sloterdijk. Beide ploegen hadden het eerste duel verloren, en mochten zich reeds uitgeschakeld beschouwen voor het bereiken van de tweede ronde. Na een 1-4 ruststand stopte de teller uiteindelijk bij een 3-5 stand.

  Weesp startte zonder een aantal belangrijke spelers. Om diverse redenen ontbraken onder andere Alexander Fransen, Alex Wouters, Rick Stol, Kobus den Uyl, Nabil Popal en Lesley Las van Bennekom. Door hoog druk te zetten werd de opbouw van Sloterdijk ontregeld en dat leidde al na 5 minuten tot een kopbal op de paal van Karel Voigt. Het vroege druk zetten was echter niet zonder gevaar, want na een minuut of negen kregen de gastheren een grote kans die ver werd overgeschoten.

   

  Kort daarna maakte nieuweling Ali Nawazandeh de 0-1. Bij een ouwerwets potje prijsschieten werd zijn eerste inzet nog van de lijn gehaald, de rebound werd wel de 0-1. Halverwege de eerst helft scoorde Duco Letter zijn eerste treffer in FC Weesp dienstverband, door van buiten de zestien hard raak te schieten. Toen het tien minuten voor rust via Sasja Fransen, na een voorzet van Thijs Visser, ook nog 0-3 werd was de wedstrijd gespeeld. Sloterdijk schoot vlak voor rust nog wel een vrije trap fraai raak, maar via Karel Voigt werd het nog voor rust 1-4.

  Tien minuten na rust maakte Sloterdijk op zeer fraaie wijze de 2-4. Kort daarna moest weesp met 10 man verder omdat Thijs Visser licht geblesseerd uitviel. Ondanks deze minderheid kwam Weesp via Rick van der Burg op 2-5, waarna trainer Mo Emrane verzorger en reserve doelman Michiel Versteeg liet invallen, lom zo zijn elftal weer compleet te maken. Kort voor tijd mocht Sloterdijk nog de 3-5 maken, maar verder dan dat kwam de thuisploeg niet.

  Volgende week mag Weesp op bezoek bij Hertha, dat zaterdag ook verloor van Wartburgia. Door deze overwinning lijkt Wartburgia zo goed als zeker van een plaats in de volgende ronde van 

  Michel