• FC Weesp heeft zaterdag 1 februari opnieuw gewonnen van een van de lagere geklasseerde ploegen. In een rommelig duel, dat plaats vond op een winderig zwaar veld, nam Weesp pas na rust afstand van de Amstelveners. De bezoekers verloren niet alleen het duel, maar raakten ook zo goed als zeker 3 van haar vier punten kwijt omdat Forza Almere voor de tweede week op rij niet op kwam dagen en daardoor vermoedelijk uit de competitie worden gehaald.

    Weesp startte sterk en zag al na een paar minuten aanvoerder Sasja Fransen met een fraaie lob bijna de 1-0 scoren, maar Alejandro Sciaini redde knap. Weesp bleef hierna het duel domineren en zagen dat de bezoekers met veel kleine overtredingen probeerden het spel van Weesp te ontregelen. De matig leidende Van Thienen liet de meeste overtredingen onbestraft, maar kon lustig met gele kaarten zwaaien omdat hij aanmerkingen op zijn leiding niet accepteerde.

    Ook na rust was Weesp de bovenliggende ploeg, maar het duurde uiteindelijk tot de zeventigste minuut eer de ban werd gebroken. Thijs Visser onderschepte de bal rond de middenlijn en rondde vervolgens knap af. Zeven minuten later ging Visser onderuit in het strafschopgebied van Martinus. Van Thienen floot terecht niet voor een strafschop, maar toen de verdediger verbaal zijn gelijk probeerde te halen, gaf hij een indirecte vrije trap net buiten het strafschopgebied. Aanvoerder Fransen legde de bal breed, waarna Visser van een meter of zeventien raak schoot. Hierna had de score nog veel verder op kunnen lopen, maar het duurde tot de laatste minuut eer Rick van der Burg de 3-0 op het bord liet zetten.

    Zaterdag 8 februari gaat Weesp op bezoek bij JOGA Fortius, aanvang 14.45 uur.