• Uiteraard zijn we blij dat we ondanks alles wat er speelt met de jongens en meiden lekker kunnen blijven trainen. Alleen hoe krijg je voor de kids toch nog een beetje afwisseling in het programma. Waarom organiseren we dan geen toernooi? 

  We nemen jullie even mee terug in de tijd. Enkele weken geleden begonnen we met de uitwerking van het idee. De opzet was als volgt.

  Om 9.00 uur start een toernooi. 2 teams van de J10 spelen een toernooi met de 2 teams van de JO9. 2 teams van de JO9 spelen een toernooi met de JO8. 

  Om 9.30 uur start een toernooi. 2 teams van de JO8 spelen een toernooi met de mini’s (JO7). Tegelijkertijd speelde ook de kabouters onderling een toernooi (JO6/JO5)

  Om 10.15 uur start een toernooi. 2 teams van de JO11 met 2 teams van de JO10.

  De spreiding was uiteraard bedoeld om de logistiek met de ouders goed te kunnen organiseren. Uiteraard wilden we iedereen in de gelegenheid stellen om op tijd thuis te zijn voor de intocht van de Sint. 

  Door naar het toernooi op zaterdag 14 november 2020. Op het hoogtepunt qua drukte waren er rond de 100 kinderen aan het voetballen op het complex van FC Weesp. Veel van de kinderen hadden het mooie tenue van FC Weesp aan.

  Wat een lekker drukke boel was het op de velden van FC Weesp. Het leek even alsof alles weer bij het oude was. 

  De verslaggever stond hoofdzakelijk op het veld bij het toernooi JO10 tegen JO9. De wedstrijden waren superleuk om te zien. Gelijkwaardige teams. Aan elkaar gewaagd. Gelijkspel of een overwinning met 1 of 2 doelpunten verschil. Lekker fanatiek. Mooie acties. Goed schoten met goede goals. Ook erg mooie reddingen van de keepers. Ondertussen was huisfotograaf Anouk ook nog even langsgekomen om enkele foto’s te maken van het toernooi. Ik heb bij het verslag  1 mooie foto toegevoegd. De andere mooie exemplaren zijn rechtstreeks met de teams gedeeld.

  Na 3 wedstrijden zat het toernooi erop. Veel handen maakt licht werk. Het veld snel klaargemaakt, zodat aansluitend de JO11 en de JO10 een toernooi konden gaan spelen.

  De jongens van de JO10 en JO9 zagen er vermoeid, maar ook zeker voldaan uit. Voor die lachende gezichten doen we het uiteraard. Zeker voor herhaling vatbaar.

  Graag wil de trainers, de leiders, de coordinatoren en de vrijwillige ouders van de JO11, JO10, JO9, JO8, de mini’s en de kabouters bedanken voor het laten slagen van deze leuke morgen.

   

  Pas ondertussen goed op jezelf en op elkaar.

  Aize Burggraaff

  Trainer JO9