• Zaterdag 25 januari 2020: Waterwijk JO8-3 vs FC Weesp JO8-1 3-10 

  Na een 1e goede overwinning in 2020 ging FC Weesp op bezoek bij Waterwijk. In de 1e klasse hebben we ook tegen Waterwijk gespeeld. Erg leuk team. Sportieve begeleiding. Spannende wedstrijd. Dat we 6-4 hadden verloren was bijzaak. Imrane begon vandaag op doel. Charlie en Simon iets meer vanuit de verdediging. Jesse en Amr op het middenveld en Aziz iets meer vanuit de aanval. Jip en Alexander begonnen in de wissel, maar zouden alweer snel gaan voetballen. Coach Faical was vandaag in charge. Aize was afwezig ivm een hoogtestage in Oostenrijk. 

  FC Weesp begon furieus. Aziz, Amr en Jesse hadden er veel in vandaag. Alle3 namen ze een doelpunt voor hun rekening en zo stond het al snel 0-3 richting het einde van het 1e kwart. 

  Het tweede kwart ging Jesse op doel. Imrane liet zien dat hij nu lekker ging meevoetballen. Oke. Eerst nog even de 1-3 incasseren. Na een mooie pass van Aziz maakte Imrane de 1-4. Even later waren de rollen andersom. Imrane schoot goed op doel. De keeper kon deze bal nog tegenhouden. Daar stond Aziz op de goede plek om de 1-5 binnen te schieten. Waterwijk maakte nog de 2-5 en dat was de ruststand. 

  Na de tops en tips van de coach in de rust ging Jip op doel. Jip was vandaag een kanjer op de goal, maar ook in het veld stond Jip op de goede plek. Vol power! Jesse was goed uitgerust na een kwart op doel. Met een geweldige knal van afstand schoot Jesse de 2-6 binnen. Amr is de man van de passes. Alleen ondertussen ook de man van de dribbels. Met een mooie dribbel ging Amr overal tussendoor en schoot de 2-7 binnen. Even later was het de beurt aan een van onze stille kracht op het veld. Simon werd in stelling gebracht. Met een bekeken lobje over de keeper bracht Simon de stand op 2-8. Uiteindelijk liet Amr nog een keer zijn kwaliteiten zien en zo kwamen de ploegen op een 2-9 stand aan het eind van het 3e kwart. 

  Amr mocht het 4e kwart gaan keepen. Voor hem stond Alexander die weer als rots in de branding speelde. Ook Charlie liet zien dat hij steeds beter in vorm is. Eerst nog even de 3-9 incasseren. Daarna gaf Charlie een uitstekende pass op zijn maatje Jesse. Jesse schoot de bal er feilloos in. Hiermee kwam de eindstand op 3-10. 

  Na de wedstrijd werden de penalties genomen en de high-fives uitgedeeld. Wederom een sportieve wedstrijd tegen Waterwijk. Erg leuk dat dit zo kan. Zo is voetbal bedoelt.

  Als anekdote kan de verslaggever melden dat dit verslag op 1.022 km van Waterwijk is getypt. Uiteraard alles gebaseerd op waarnemingen van ouders langs het veld. Fijn weekend verder! 

  Verslaggever JO8-1.