• Zaterdag 7 maart 2020: SV Diemen JO8-2 vs FC Weesp JO8-1 3-7 

  Vandaag gingen de jongens van de JO8-1 op weg naar Diemen om weer lekker een potje te gaan voetballen. Imrane en Faical waren vandaag niet aanwezig. Er waren positieve familie omstandigheden. Tevens was Imrane nog herstellende van een griepje. Aan het begin van de wedstrijd was het even wennen. Geen handen geven. Een box misschien. Onthaal van Diemen was buitengewoon gastvrij. Leuk gesprek met trainers. Het zonnetje deed de rest. 

  Aziz begon vandaag op doel. Simon en Alexander iets meer vanuit de verdediging. Amr op het middenveld en Jesse en Jip iets meer vanuit de aanval. Charlie begon in de wissel, maar zou na 5 minuten alweer meespelen. FC Weesp schoot uit de startblokken. Een mooi schot van Jesse. Onderkant lat. Ai jammer. Het mooie schot had meer verdiend. Diemen liet zien dat ze ook lekker konden voetballen. Een goede aanval van Diemen werd goed, hoog en hard afgerond. 1-0.  Jesse liet na lang daarna weer zijn talenten zien. Daarna schoot hij heel hard. Weer op de lat. Jammer. Even later. Alexander ging goed mee aanvallen en goed mee verdedigen. Alexander pakte de bal goed af en paste de bal naar Jesse. Nu was het wel raak. 1-1.  Niet veel later was het een goede actie van Jesse. Jesse gaf een goede voorzet op Jip. Jip krulde de bal in de bovenhoek. 1-2. Netjes hoor, Jip. Bij de 1-3 waren de rollen omgedraaid. Een corner van Jip ging strak voor de doel. Via Simon kwam de bal bij Jesse bij de 2e paal. Jesse was koelbloedig en maakte de 1-3. 

  Door naar het 2e kwart. Alexander op doel. Alexander keepte vandaag erg goed. Wat Alexander ook goed deed waren de uittrappen. Even rustig wachten totdat iedereen goed in positie stond en dan een lekkere strakke pass geven. Alexander keepte ook goed en liet geen een bal door. Bij de aanvallen van FC Weesp was het leuk om te zien hoe er werd samengespeeld. Helaas zonder doelpunten. Ruststand 1-3. 

  Coach Aize hoefde in de rust niet veel te zeggen. Korte peptalk om vooral door te gaan met het spel zoals de jongens dat deden. Het derde kwart ging Simon op doel. Simon keepte vandaag weer als een tijger. Charlie en Alexander konden afentoe even rustig overleggen hoe er verdedigd moest worden met de rust van Simon achter zich. De 1-4 begon ook bij Simon. Simon redde de bal goed en schoot de bal naar Charlie. Charlie paste de bal door naar Jip. Jip zette zijn turbo aan en rende het veld over om de bal netjes in het doel van Diemen te schieten. Daarna liet Amr zich ook nog even goed zien. Een goede dribbel van Amr mocht Amr zelf afronden 1-5. In het 3e kwart werd het ook nog 2-5 na een onverwachte terugspeelbal. Zulke dingen kunnen gebeuren. 

  Jip was de keeper in het 4e kwart. Aziz gaf aan dat hij nog graag wilde scoren. Dat gebeurde ook. Wederom een goede dribbel van Amr. Amr paste naar Aziz en Aziz rondde goed af. 2-6. Jesse had het slotaccoord van FC Weesp door een rebound van dichtbij goed in te schieten. 2-7. Diemen liet zich ook nog een keer van zijn goede kant zien en schoot de 3-7 binnen. 

  Na de wedstrijd dus geen high fives, maar wel penalties. Beide keepers hielden veel ballen tegen. Er waren geen broertjes aanwezig om penalties te nemen. Ondertussen was coach Ralf van de JO8-5 bij Diemen aangekomen. Jesse en Alexander gingen invallen bij de JO8-5. Alle andere JO8-teams speelden tegelijkertijd en de JO8-5 kon 1 a 2 spelers goed gebruiken. Jesse en Alexander gingen door naar Amsterdam. De rest terug naar Weesp. Moe, maar voldaan. Leuke pot vandaag. Goed gespeeld. Lekker weer. Goed begin van het weekend. Iedereen is volgende week zaterdag welkom om 9.00 uur om de thuiswedstrijd tegen Zeeburgia te komen kijken. 

  Verslaggever JO8-1