• Zaterdag 1 februari 2020: FC Weesp JO8-1 vs GeuzenMiddenmeer JO8-1 6-8 

  Vandaag mocht FC Weesp JO8-1 weer aan de bak. Tegen een ander JO8-1 team. Voor de wedstrijd al goed contact gelegd met de sportieve coach van GeuzenMiddenmeer. FC Weesp was vandaag compleet en begon met Aziz op doel. Charlie iets meer vanuit de verdediging.  Amr, Alexander en Simon op het middenveld. Jip meer vanuit de aanval. Jesse en Imrane begonnen in de wissel, maar zouden na 5 minuten alweer meespelen. Coach Faical was vandaag ook de spelbegeleider. Coach Aize zorgde voor het wisselen van de spelers. 

  De teams waren goed aan elkaar gewaagd. Het spel ging op en neer. Charlie stond weer ouderwets goed te verdedigen. Charlie gebruikte zijn lichaam goed en schoot de bal gewoon hard naar voren als dat even moest. Onze snelle Jip zorgde voor veel gevaar voor de doel van GeuzenMiddenmaar. Alleen GeuzenMiddenmeer had een goede keeper op doel staan. FC Weesp wisselt de keeper na elk kwart door. Dat gebeurde bij de tegenstander niet. Dat mocht de pret niet drukken. GeuzenMiddenmeer kwam ondertussen op een 0-1 voorsprong met een knap schot dat binnenkant paal erin ging. Ondertussen stonden Jesse en Imrane alweer in het veld. Jesse en Imrane zette goed druk op de tegenstander. Imrane pakte de bal af en schoot de 1-1 van dichtbij binnen. Goede samenwerking tussen Jesse en Imrane. Mooi afgerond door Imrane. Hiermee gingen de ploegen met een 1-1 stand naar de coaches voor de 1e korte pauze. 

  Het tweede kwart ging Alexander op doel. FC Weesp ging vol in de aanval. Met Aziz, Jip en Jesse ging het er vol tegenaan. FC Weesp kreeg best wel wat kansen. FC Weesp kwam ook op voorsprong. Jesse ging op snelheid over de linkerkant en gaf een goede voorzet. De bal kwam tussen Jip en de keeper van GeuzenMiddenmeer. Jip won uiteindelijk de bal en schoot de 2-1 binnen. FC Weesp speelde goede samen. Mooie aanvallen. Alleen geen extra doelpunt. Alexander redde een aantal goede ballen. Meestal met zijn voeten, maar een goede redding blijft een goede redding. GeuzenMiddenmeer maakte ook nog een doelpunt en dus gingen de ploegen met een 2-2 stand aan de limonade. Dit was goed geregeld door de moeder van Jesse. 

  Het derde kwart ging Simon op doel. FC Weesp leed in het 3e kwart regelmatig balverlies in de opbouw. Hierdoor kreeg FC Weesp best wel goals tegen. Zo kreeg FC Weesp de 2-3 ook tegen. Aziz liet dat niet zomaar gebeuren. Aziz dribbelde direct na de aftrap naar het goal van GeuzenMiddenmeer en schoot de bal hard en hoog in de bovenhoek. 3-3. Goed bezig Aziz. Na de 3-4 ging FC Weesp weer in de aanval. Jesse was wederom doorgebroken. Nu samen met Amr. Jesse gaf de bal aan Amr. Amr omspeelde de keeper en schoot de 4-4 erin. Een momentje om van te genieten. Aan de andere kant kreeg FC Weesp de 4-5 en de 4-6 tegen. Simon vond dat niet zo leuk als keeper. Gelukkig stond zijn maatje Alexander bij hem om Simon een peptalk te geven. 

  In het 4e kwart ging Jip op doel staan. De peptalk van Alexander had gewerkt. Simon stond als een tijger te verdedigen. Hij pakte echt veel ballen af van de tegenstander. Ondanks het goede keeperswerk van Jip kreeg FC Weesp de 4-7 en 4-8 tegen. FC Weesp liet zich niet uit het veld slaan. Jip liet zien dat hij niet alleen goed ballen kan tegenhouden, maar ook een uitstekende pass in zijn benen heeft. FC Weesp maakte nog 2 goede goals die best wel op elkaar leken. Jip pakt de bal. Schiet deze hard richting Jesse. Jesse kan alleen door op de keeper. Jesse schiet de bal erin. Zo kwam FC Weesp terug tot 6-8. Tussendoor hadden we eigenlijk een van de mooiste aanvallen. De bal ging rond bij FC Weesp. Aziz ging uiteindelijk door over de rechterkant en kon zelf scoren. Aziz zag echter dat Jesse vrij stond naast hem. Aziz legde de bal breed. Alleen raakte Jesse de bal niet helemaal goed waardoor de bal echt net overging. Het was een aanval uit het spreekwoordelijke boekje. Uiteindelijk zat de tijd erop en bleef het 6-8. 

  Daarna volgden de high-fives en de penalties. De broertjes David en Elias stonden ook in de rij. David is ondertussen ervaren en schoot de bal goed in de hoek. Voor Elias was het de 1e keer. Supergoed dat Elias het vandaag ook aandurfde om de penalty te nemen.

  Het was vandaag een superleuke en sportieve wedstrijd. 2 gelijkwaardige ploegen. Mooi dat het zo kan op de vroege zaterdagmorgen. Volgende week gaat FC Weesp op bezoek bij Ouderkerk JO8-1. Dan gaan we weer lekker voetballen.

   

  Verslaggever JO8-1