• Zaterdag 12 september 2020: Geinburgia JO9-1 vs FC Weesp JO9-1 7-4 Na de erg goede wedstrijd tegen Abcoude mocht FC Weesp nu uit tegen Geinburgia. Dus wel uit, maar lekker dichtbij. Er stonden veel supporters langs de lijn; ook al was het 9.00 uur. Zowel uit Weesp als uit Driemond. In een lekker zonnetje werd op echt gras gespeeld. Vandaag was Charlie weer van de partij en begon op doel.
   
  Met Charlie afgesproken dat hij als een tijger zou gaan keepen. Dat heeft hij gedaan. Simon en Amr iets meer vanuit de verdediging. Jesse en Imrane vanaf het middenveld en Aziz meer vanuit de aanval. Alexander en Jip begonnen in de wissel, maar zouden na 5 minuten alweer lekker meespelen.De wedstrijd begon sportief door over en weer een box uit te delen. Na wat aftasten in de wedstrijd was duidelijk dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren. FC Weesp kwam op een 0-1 voorsprong. Jesse leverde het goede voorbereidende werk. Imrane mocht alleen door op de keeper en maakte de 0-1. Daarna kwam Geinburgia met wat geluk terug tot 1-1 met een afstandsschot. Geinburgia ging ook goed voetballen. Het was ook gewoon een goede ploeg. FC Weesp had moeite het uitverdedigen. Snel achter elkaar volgden de 2-1, 3-1 en 4-1 elkaar op. Achteraf gezien de bepalende periode van de wedstrijd. Met een 4-1 stand gingen de ploeg naar de 1e break.
   
  Het tweede kwart ging Aziz op doel. Uiteraard konden we doelpunten van Aziz eigenlijk wel goed gebruiken. Maar ja. Iedereen komt in de JO9-1 even vaak op doel. Iederen staat evenveel in de wissel. De jongens weten hoe het werkt. Het spel ging lekker op en neer. Alexander had veel de bal. Hij gebruikte zijn lichaam goed om de bal af te schermen. Amr speelde centraal en verdeelde het spel goed. Er werd alleen niet gescoord. 4-1 bij rust. Coach Aize besprak met de jongens wat er goed ging en wat er beter kon. Vooral het samenspel was minder dan vorige week, maar ja. Vorige week was ook echt een goede wedstrijd.
   
  In het 3e kwart was het Amr zijn beurt om te gaan keepen. Een rustpunt in de laatste lijn. Geinburgia maakte met een afstandsschot 5-1. Jesse ging er vandaag weer 100% voor. Wat een energie stopt Jesse elke week in de wedstrijd. Jesse ging weer op avontuur met de bal. Wederom een goede pass naar Imrane. Imrane maakte netjes de 5-2 door de bal in de verre hoek te schieten. Imrane was vandaag koelbloedig voor de doel. Geinburgia maakte ook nog een doelpunt waardoor de teams met een 6-2 stand naar de break gingen. De tip voor het laatste kwart was dat de uitslag niet belangrijk was, maar wel dat we 100% zou gaan geven.
   
  In het 4e kwart werd alles gegeven. Simon op doel. Simon had een aantal erg goede reddingen. Zelfs een met een zweefduik. Speciaal voor de meegereisde fans, waaronder zijn opa, oma en zijn tante uit Rome. FC Weesp zette meerdere mooie aanvallen op. Soms wel van doel tot doel. Simon maakte een redding. Simon gaf de bal mee aan Jip. Jip dribbelde met de bal het veld over. Een slim balletje op Aziz. Aziz schoot goed op doel, maar de keeper van Geinburgia bracht redding. Met een afstandsschot kwam Geinburgia op 7-2. Daarna was Jip die nog even wilde laten zien dat hij zeker die 100% gaf. Dit keer was het Aziz die de pass gaf op zijn maatje Jip. Jip knalde de 7-3 binnen. Direct na de aftrap van Geinburgia pakte FC Weesp de bal af. Jip was nog niet klaar voor vandaag en maakte ook de 7-4. Alles overwegende een terechte uitslag. De scheidsrechter van Geinburgia maakte tijdens de wedstrijd ook tijd om een aantal spelregels uit te leggen aan de kids.
  Dit geeft aan dat de wedstrijd in een fanatieke, maar toch ook relaxte sfeer werd gespeeld.
   
  Daarna de penalties. Toen was het alweer tijd om naar huis te gaan. Lekker gespeeld. Voldoende aanknopingspunten om met de boys verder op te gaan trainen. Prima begin van het weekend.Verslaggever JO9-1