• Zaterdag 3 oktober 2020: FC Amsterdam JO9-2 vs FC Weesp JO9-1 2-6

  Ondanks de oplopende Corona-cijfers werd er vandaag toch nog gevoetbald. Uiteraard met enig gepuzzel in de logistiek. De moeder van Jip was zo attent om meerdere spelers mee te laten rijden. Top! Gelukkig waren we op tijd bij FC Amsterdam, want voor het parkeren daar hadden we ook even tijd nodig. In een beetje gekke setting werd de wedstrijd gespeeld. Een beetje druilerig weer. Geen thuispubliek. Moeder van Jip, Moeder van Jesse, Vader van Aziz en vader van Simon langs de lijn. De vader van Charlie had wel gereden, maar heeft de tijd op een andere manier overbrugd. FC Weesp had vandaag niet 1, maar 2 tegenstanders. Dat werd vlak voor de wedstrijd duidelijk. De eerste helft werd tegen de JO8-1 gespeeld. De tweede helft tegen de JO9-2. 

  FC Weesp begon met Imrane op doel. Alexander en Simon iets meer vanuit de verdediging. Jesse en Jip op het middenveld. Aziz was de diepste speler van FC Weesp. Charlie en Amr begonnen in de wissel en zouden na 5 minuten alweer spelen.

  De ploegen waren ongeveer even goed. FC Amsterdam gebruikte regelmatig de lange bal. FC Weesp had daar soms moeite mee. Ook met de afstandschoten. Een schot van afstand vloog er opeens binnenkant paal in. 1-0. FC Weesp probeerde te blijven voetballen vanuit achteruit. Soms werd de lange bal ook gehanteerd. Keeper Imrane schoot de bal uit zijn handen. De bal kwam bij Jesse. Jesse sprintte naar de goal van FC Amsterdam en schoot de 1-1 binnen. FC Amsterdam ging daarna weer vol in de aanval en maakte de 2-1. Ze waren misschien iets minder groot dan de spelers van FC Weesp, maar wel erg behendig. Ze zijn ongeslagen in de hoofdklasse. Dat is niet niets. Uiteraard heeft FC Weesp ook behendige spelers. Aziz is daar een van. Aziz ging lekker dribbelen over de rechterkant. Aziz schoot goed op doel. De bal werd ook nog van richting veranderd, waardoor de keeper van FC Amsterdam geen kans had. Met een 2-2 stand gingen we naar het 2e kwart.

   In het 2e kwart ging Jip op doel staan. Jip deed dat weer ouderwets goed. Goede reddingen werden afgewisseld met goede passes naar zijn maatjes in het veld. FC Weesp begon steeds meer de draai te vinden. Jesse werd bij 1 van dribbels uit balans gehaald en viel. Vrije trap. Wel een metertje of 15 van de doel. Jesse nam de bal op zijn slof en ging het doel in. 2-3. Amr was ook vandaag weer lekker aan het voetballen. Strooien met mooie passen. Soms ook lekker dribbelen. Amr mocht na een uitbal het veld indribbelen. Amr dribbelde door naar de goal. Bijna ongehinderd en schoot heel cool de 2-4 binnen. Het doelpunt werd uitgebreid gevierd. Ook met de jongens die op dat moment wissel stonden. Amr is ook echt een teamspeler. De coach probeert de nadruk niet op winnen te leggen, maar de spelers vinden het zeker wel leuk om afentoe een potje te winnen.

   Het 3e kwart ging Jesse keepen. De O9-2 van FC Amsterdam kwam het veld in. Dat waren best grote en sterke jongens. De jongens van FC Weesp waren even onder de indruk. Charlie kreeg nog een peptalk van de coach om voorop in de strijd te gaan. Charlie is namelijk de grootste en sterkste speler van FC Weesp. Dat ging Charlie inderdaad doen. Gewoon lekker stevig de duels in. Jesse had niet superveel te doen als keeper. Wat Jesse moest doen, deed hij uitstekend. Zeker zijn passen waren leuk om naar te kijken. FC Weesp ging op jacht naar het volgende doelpunt. Aziz dribbelde er lekker op los. Een goede voorzet van Aziz kwam bij zijn maatje Jip. Jip schoot op doel. Halve redding. Nog een schot van Jip. Bal wel of niet over de lijn. Een soort van VAR-momentje. De ouders van FC Weesp achter het doel gaven aan dat de bal over de lijn was. De scheidsrechter van FC Amsterdam was zo sportief om dat ook over te nemen. Jip verdiende ook wel een doelpunt. Vorige week speelde Jip goed. Deze week wederom erg goed.

   Alexander was de laatste keeper van vandaag. Alexander ging extra letten op de opbouw. Dat deed Alexander goed en beheerst. Als dat even niet goed ging, dan gooide Alexander zijn grote, sterke lichaam in de strijd om de bal tegen te houden. FC Weesp was lekker aan het aanvallen. Met Alexander op doel en Simon in de wissel, is FC Weesp soms wel kwetsbaar in de omschakeling.  Simon pakte ook vandaag  erg veel ballen af. Lijkt wel of Simon magneten in zijn schoenen heeft die de bal aantrekt. FC Amsterdam verdedigde erg goed en kwam er soms gevaarlijk uit. Met deze balans bleef de 2-5 lang op het virtuele scorebord staan. Aziz en Jip gunnen elkaar veel op school, maar ook op het veld. Wederom een goede actie en voorzet van Aziz, waardoor Jip rustig de 2-6 kon binnenschieten. De coaches hadden afgesproken om nog 5 minuten langer door te spelen. Tenslotte had FC Amsterdam JO9-2 maar 2x 10 minuten gespeeld. FC Weesp wisselde nog 1x door en toen na 45 minuten was het mooi geweest. Overigens wilde de kids aan beide kanten nog wel doorspelen. Nog even de penalties. Die werden overwegend goed genomen. Afsluitend een box met de tegenstander om vervolgens weer richting de auto te gaan. Toen de logistiek daar was geregeld ginge de spelers en de ouders weer richting huis. 

  Wat ik vaker schrijf. Winnen is niet het belangrijkste. Ik kan ook niet ontkennen dat het wel leuk is om soms te winnen. De overwinning van vandaag was terecht. Misschien was het krachtsverschil minder groot dan 2-6, maar oke. Als Jesse, Jip en Aziz het op hun heupen hebben, dan schieten ze er 6 in. Dit is overigens niet mogelijk zonder de goede passers en verdedigers. Maw; een goede teamprestatie vandaag. 

  We gaan nu richting de herfstvakantie. Het is even afwachten hoe het verder zal gaan en wanneer de volgende wedstrijd zal zijn. De trainingen gaan vooralsnog door. Daar gaan we weer veel plezier beleven.

  Coach JO9-1