• Zaterdag 5 september mochten we weer het veld op. De JO9-3 begon met een uitwedstrijd tegen Victoria uit Loosdrecht.

  Het begin was zeer goed. De ene na de andere aanval werd opgezet, maar de keeper van Victoria was een grote sta-in-de-weg. Uiteindelijk wist Sam, na een mooie pass van Jayden de score te openen: 0-1. FC Weesp bleef aanvallen, maar kon helaas de voorsprong niet vergroten. Na het eerste ‘kwart’ nam Cody de keepershandschoenen over van Lise, die haar doel schoon had gehouden.
  In het tweede ‘kwart’ was de concentratie helemaal verdwenen en wist Victoria in hele korte tijd maar liefst 5 keer te scoren. Allemaal ‘cadeautjes’, maar wel met een 5-1 ruststand tot gevolg.
  Na de rust was de focus weer terug. Met Milan op het doel, werd meteen de aanval weer gezocht. Toch lukte het opnieuw niet om de keeper van Victoria te passeren. Schoten van Joep en Sam werden tegen gehouden en Jino raakte de paal. Het derde ‘kwart’ bleef 0-0, maar Weesp was de bovenliggende partij. Dat werd in het vierde ‘kwart’ uiteindelijk ook in doelpunten uitgedrukt. Sam wist het net nog 2 keer te vinden. En met Julius als goed mee voetballende keeper en Cody en Joep, die rushes maakten langs de zijlijn, werd Victoria flink onder druk gezet. Helaas lukte het Jayden, Milan en Joep met goede schoten niet om dichterbij te komen. De nederlaag kon helaas niet meer worden voorkomen.
  Met enige teleurstelling op het gezicht werden de penalties genomen. Hier werd uiteindelijk een gelijkspel mee behaald.

  Ondanks het 5-3 verlies speelde de JO9-3 een hele sterke wedstrijd. 35 van de 40 minuten hadden we de wedstrijd volledig onder controle. 5 minuutjes van onoplettendheid zorgden helaas voor de uiteindelijke nederlaag. Maar de spelers mogen heel trots zijn, want met deze instelling zullen de overwinningen heel snel volgen!

  Joost
  Trainer/coach JO9-3