• Beste leden en vrienden van FC Weesp,

  Allereerst willen wij als bestuur van onze mooie vereniging jullie en jullie families alvast hele fijne en gezonde kerstdagen wensen! Als de corona-pandemie ons iets heeft geleerd, is het hoe belangrijk vrienden, familie en gezondheid, maar ook verbinding met anderen en solidariteit zijn. Juist in deze moeilijke tijden kan voetbal ons samenbrengen.

  Dit is waar wij ons als bestuur van FC Weesp voor inzetten, samen met de vele vrijwilligers die zich dag-in-dag-uit inzetten om het mogelijk te maken om lekker te kunnen voetballen. Want ook al kan de kantine niet open en kunnen er geen wedstrijden worden gespeeld, het werk van de beheerders, de administratie, de trainers, teamleiders, de verschillende commissies en het bestuur gaat gewoon door.

  Het is gebruikelijk om deze tijd van het jaar te reflecteren op het voorbije jaar en vooruit te kijken naar het jaar dat komen gaat. Dit is ook wel toepasselijk, aangezien wij precies één jaar geleden begonnen als nieuw bestuur van FC Weesp. We hebben in de kerstgroet van vorig jaar onze doelstellingen uitgesproken: zichtbaar en benaderbaar zijn, verbinding brengen, en de vereniging financieel en organisatorisch gezond krijgen.

  Terugkijkend is het een roerige tijd waarin wij zijn ingestapt: De fusie met Amsterdam heeft ook voor FC Weesp grote impact, de KNVB sorteert voor op een volledige overstap naar zaterdagvoetbal en de corona-pandemie. Ook heeft de sluiting van de kantine uiteraard een ongekende impact op de inkomsten van de vereniging.

  Net als veel organisaties bevindt FC Weesp zich in een financieel ontzettend moeilijke situatie. Voor de helderheid; FC Weesp is een vereniging, dus met andere woorden, wij allen zitten in een financieel ontzettend moeilijke situatie. Daarom vragen wij ook om jullie solidariteit. Als we ons met z’n allen blijven inzetten voor de vereniging als vrijwilliger, speler of sponsor, dan kunnen we ervoor zorgen dat de jeugd kan blijven voetballen en de senioren - na het groene licht van het kabinet - ook weer lekker de velden op kunnen.

  Om op een positieve manier af te sluiten willen wij de nadruk leggen op alles wat we dit jaar al samen bereikt hebben: Een ledengroei van meer dan 100 leden, de oprichting van een materialen commissie en de verbouwing van het ballenhok, de Grote Club Actie die twee keer zoveel opbracht als vorig jaar, het vinden van goede en gemotiveerde trainers en teamleiders voor de meeste teams, de oprichting van een jeugdbestuur, de ballenactie die meer dan 200 nieuwe ballen heeft opgeleverd, de organisatie van het zomerkamp voor meer dan 80 jeugdspelers samen met de Golden Boys Voetbalschool en de aanstelling van Pascal Heije als Hoofd Opleidingen, de groei tot bijna 100 Kabouters van 4-6 jaar, de handhaving van de Zondag-1. de groei van het aantal meisjes en vrouwen dat bij FC Weesp speelt, de Kerstbomenverkoop met Tuincentrum Van Der Wurff, de drukke en gezellige ALV in juli van dit jaar; de recente Pietentraining en alle dingen die we hier nog vergeten zijn te noemen.

  Met zoveel positiviteit hebben wij er alle vertrouwen in dat ondanks de uitdagingen die voor ons liggen, we er een plezierig en succesvol voetbaljaar van gaan maken in 2021. We hopen spoedig met jullie allen het glas te kunnen heffen in onze mooie kantine. In de tussentijd wensen we jullie allen een hele fijne kerst en jaarwisseling en hopen we jullie binnenkort weer te zien op en om de velden.

  Met sportieve groet,

  Ron, Leo, Rutger, Ger, Sasja, Mathieu en Helen
  Bestuur FC Weesp