• Vanaf 1 september zullen ouders en leden weer ingedeeld worden voor de verplichte kantinediensten. Uiteraard wordt rekening gehouden met de Corona maatregelen. Met dit formulier kan ingetekend worden voor kantinediensten of schoonmaakdiensten. Dit formulier dient u ook te gebruiken om eventuele vrijstelling aan te vragen, bijvoorbeeld als u als staflid betrokken bent bij een van de teams. 

  Mijn dringend verzoek is om zo snel mogelijk via het formulier in te tekenen voor deze diensten. Dan kan ik proberen om de eerste weken te vullen met mensen die zelf hebben ingetekend. Onder Vrijwilligers/Kantinedienst kunt meer informatie vinden, inclusief deze link naar het kantinerooster.  

  Vanwege de Corona maatregelen worden er in vergelijking tot andere seizoenen minder mensen per dienst ingedeeld: in principe naast de vaste medewerker per dienst 3 andere personen. De bedoeling is, dat er twee medewerkers achter de bar staan, waarvan éen afrekent en de tweede de consumpties verstrekt. In de keuken bestaat de bezetting uit één persoon en daarnaast is de 4e persoon in de kantine aanwezig om ervoor te zorgen dat de tafels schoon gehouden worden en de Coronaregels gehandhaafd blijven. Dit vraagt van iedereen wellicht wat meer geduld bij het wachten op een consumptie, maar laten we blij zijn dat er weer gevoetbald kan worden.

  Algemeen
  Zoals bekend, dienen alle spelers en ouders van jeugdspelers vrijwilligersdiensten te draaien. In de meeste gevallen is dit een kantinedienst, maar u kunt ook kiezen voor een schoonmaakdienst of voor het afkopen van uw dienst (via een extra contributie van 50 euro per half jaar). Doet u al (veel) vrijwilligerswerk voor FC Weesp dan kunt u - ook via dit formulier - vrijstelling aanvragen.

  De kantinedienst bestaat uit tweemaal per seizoen een dubbele kantinedienst of viermaal per seizoen een enkele dienst). De tijden/blokken zijn als volgt vastgesteld: 08:00 - 11:00, 10:30 - 13:30, 13:00 - 16:00 en 15:30 - 18:30 uur.

  Jeugdspelers vanaf 16 jaar mogen zelf de dienst vervullen: de ouder blijft overigens wel verantwoordelijk voor het vervullen van de dienst. 

  Geef uw voorkeursdata op
  Via het digitale formulier kunt u opgeven op welke dag(en) en tijd(en) u de kantinedienst wilt doen. U kunt daarbij vier voorkeuren opgeven. Kantinediensten waar meerdere mensen de voorkeur voor hebben worden in principe op volgorde van aanmelding ingedeeld. 

  Tip: schrijf met vrienden voor dezelfde data in
  Schrijf samen met een bekende in. U moet dan beiden een formulier invullen (met dezelfde voorkeur) en de naam invullen bij de vraag met wie u samen deze dienst wilt doen. Via https://www.fcweesp.nl/kantinedienst kunt u een overzicht van de (aangevraagde) kantinediensten bekijken. 

  Alternatief: schoonmaakdiensten
  Als alternatief kunt u zich opgeven voor twee schoonmaakdiensten van circa 2-3 uur per half jaar. Ook kunt u kiezen voor een extra contributie van € 50,00 per half seizoen. Dit kunt u ook aangeven op het formulier.

  Doet u al vrijwilligerswerk bij FC Weesp? Vul dan toch het formulier in!
  Een speler of ouder die al ander vrijwilligerswerk bij FC Weesp doet, kan elk halfjaar via dit formulier vrijstelling vragen om niet te worden ingedeeld. Dit geldt voor alle soorten vrijwilligers: trainers, leiders, scheidsrechters, commissieleden, etc. Dringend verzoek om dit ook te doen, dat voorkomt dat er gaten in het rooster komen.

  Als u geen voorkeuren opgeeft, wordt u door FC Weesp ingedeeld
  Wie geen formulier invult, wordt door het bestuur op twee korte kantinediensten ingedeeld en is dan verplicht te komen. Wij verwachten dan dat u deze dienst wel uitvoert.

  Ander vrijwilligerswerk bij FC Weesp
  Op diverse gebieden kunnen we de hulp van vaste vrijwilligers goed gebruiken. Kijk eens op https://www.fcweesp.nl/vacatures of er iets is dat u leuk vind om te doen!

  Vragen?
  Heeft u vragen? Stuur dan een mail aan kantine@fcweesp.nl, dan probeer ik u zo snel mogelijk te antwoorden.

  Namens de kantinecommissie
  Rita van Gemert