• Eerder deze maand heeft Marijn Olden (ook per brief) laten weten aan zijn spelers, ouders, Technische Commissie en bestuur dat hij gaat stoppen met zijn activiteiten bij FC Weesp. Marijn heeft jarenlang diverse teams getraind, van de O8 t/m de JO19-1 en was ook volop betrokken bij de herstart van de Technische Commissie, enkele jaren geleden. 

  De rol van Marijn als Technische Jeugd Coördinator middenbouw zal overgenomen worden door Dirk Uithuisje, die dit seizoen hoofdtrainer was van de JO12.  

  Ook op zijn verzoek delen we hieronder graag de brief die Marijn gedeeld heeft. We hopen dat vele anderen net zulke mooie herinneringen opdoen met zonen of dochters, de spelers, stafleden en vele andere mensen bij FC Weesp.

  Bedankt Marijn voor alles wat je gedaan hebt. Veel succes met je nieuwe uitdaging om als kinder- en gezinscoach samen met Gerda GO Connect op te starten! We hopen je nog vaak bij FC Weesp te zien en te spreken.

  Namens het bestuur en de Technische Commissie
  (en veel spelers/ouders van wie jij trainer/coach/leider geweest bent)

  --

  Hoi Allemaal!

  15 jaar geleden toen Jim (mijn oudste zoon en inmiddels 21 jaar) begon met voetballen en er toen al een trainers tekort was ben ik begonnen met het trainen van zijn team, de F7. Met uiteraard allemaal talenten, want dat zijn ze als ze beginnen met voetballen. Ieder kind heeft op zijn manier zijn talent. Het is aan ons trainers de taak om te kijken hoe wij dat op de best mogelijke manier eruit krijgen…

  Toen Roy (mijn middelste zoon en inmiddels 19 jaar) op voetballen ging, begon ik uiteraard ook met het trainen van zijn team, hij begon in de F8.  

  In de jaren die hierop volgden heb ik mijn KNVB trainers diploma behaald en heb de jongens in alle jeugdelftallen getraind; tot aan de A1! Ik heb altijd geprobeerd om de balans te zoeken om beide jongens en de teams de juiste aandacht te geven.

  Toen Roy in de O19 speelde begon ook Luca (mijn jongste zoon) met voetballen en heb ik in dat seizoen de oudste en jongste jeugd getraind, zwaar maar ontzettend leerzaam. Met die bijna volwassenen in de O19 voer je bij tijd en wijle diepgaande gesprekken over hun strubbelingen met betrekking tot school, vervelende thuissituaties, het niet kunnen trainen door de onregelmatige lesblokken op de Universiteit of HBO, maar ook ging je mee in hun flow....de muziekstijl, de kleedkamerhumor en de vibe die er om het voetbalspelletje heen hangt. En de volgende dag trainde je weer die ‘kruimels’ en ging het over luisteren, gedrag, de controle over de bal, standbeen naast de bal… een onwijs groot contrast maar wel met herkenbare parallellen.

  Waar ik achter kwam is dat ik eigenlijk al langere tijd niet meer alleen bezig was met het training geven (het uitzetten van oefenvormen en het erop toezien dat het goed werd uitgevoerd), maar ook de kinderen trainde op sociaal emotioneel vlak. Ik merk dat ik een hele positieve invloed heb op kinderen. En dat niet alleen het training geven, maar ook of een kind lekker in zijn/haar vel zit, mij voldoening geeft.

  Er zijn in de loop der jaren veel ouders en bekenden geweest die mij vertelden dat ik een bijzonder talent heb om kinderen en volwassenen te coachen. Toen ik Gerda ontmoette en ook zij mij vroeg waarom ik daar niet professioneel iets mee deed, had ik daar eigenlijk geen antwoord op. Wel kon ik toegeven dat ik er wel graag wat mee wil doen! Lang verhaal kort zijn Gerda en ik de afgelopen maanden bezig geweest om samen een bedrijf op te richten en workshops en trainingen te ontwikkelen, voor ouders en kinderen.

  Maar goed, om dit verder te ontwikkelen kost tijd, veel tijd en die tijd moet ergens vandaan komen. Vandaar dat ik heb besloten om na 15 toffe! seizoenen te stoppen met alle activiteiten binnen FC Weesp. Een beslissing die niet over één nachtje gaat. Ik ben met name het afgelopen seizoen voortdurend bezig geweest om afwegingen te maken, want ik weet dat ik het enorm ga missen, maar als je dat beseft en weet wat je ervoor terug gaat krijgen komt dit op het juiste moment.

  Wat ik zeker niet vergeet is dat ik mijn grote dank en waardering uit naar Francis die mij altijd de ruimte heeft gegeven om te doen wat ik leuk vind. Natuurlijk trapte zij wel eens voor mij op de rem, want er was immers ook een gezin. Verder wil ik ook FC Weesp bedanken. Ook zij hebben mogelijk gemaakt dat ik dit allemaal heb mogen meemaken. Jullie zien mij in ieder geval aan de andere kant van het hek en wellicht ook nog in een hele andere setting.

  Bye!

  Marijn