• Zaterdag 11 januari 2020: Onderling toernooi JO8/JO9

  In de dagen in aanloop naar het onderlinge toernooi van de JO8 en de JO9 nam de bedrijvigheid in de groepsapp van de leiders en trainers toe. De taken werden goed verdeeld om tot een leuk begin van 2020 te komen voor de jongens en meisjes op het veld. Dit alles in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd volgende week. We moeten niet vergeten dat dit voor een aantal jongens en meisjes de eerste wedstrijd gaat worden in het blauw-wit van FC Weesp.

  De teams waren bijna compleet. De JO8-3 was om goede redenen niet compleet. Op zondag 12 januari 2020 hebben zij meegedaan aan een zaalvoetbal toernooi bij SDO in Bussum. De verslaggever kan zich goed voorstellen dat 2 toernooien in 1 weekend een beetje te veel van het goede was. Dit neemt niet weg dat er met 5 JO9-teams en 4 JO8-teams het toernooi gespeeld ging worden. Rutger had dit netjes in een app geregeld. De JO8 onderling met 3 wedstrijden van 25 minuten. De JO9 onderling met 4 wedstrijden van 15 minuten. 

  Vanaf 8.30 uur werden de voorbereidingen op en naast getroffen. Om 9.10 uur gingen de wedstrijden los. De jongens en meisjes lieten zich van hun beste kanten zien. De verslaggever kon niet alle wedstrijden bekijken. De wedstrijden die hij wel heeft gezien, daar spatte het plezier en het talent van af. Veel mooie doelpunten en mooie voorzetten. Maar ook veel goede verdedigende acties en reddingen. Dit alles onder ruime belangstelling van de ouders. Zij hadden er echt wat voor over om langs de lijn te staan. Het was door de gure wind gevoelsmatig erg fris. 

  Rond de klok van 10.30 uur waren de spelers klaar met de wedstrijden. Sandra had voor alle kids wat te drinken geregeld. Na de groepsfoto van de JO8 en een voor de JO9 konden de jongens en meisjes moe maar voldaan weer naar huis. Van de week weer lekker trainen en dan volgende week er weer lekker tegenaan namens FC Weesp. 

  Afsluitend wil ik graag alle ouders en vrijwilligers bedanken die deze ochtend mogelijk hebben gemaakt. Het was een gezellige morgen en daarmee geslaagd.

  Mede namens de JO9,

  Verslaggever JO8