• Zaterdag 18 januari 2020: FC Weesp JO8-1 vs Zuidoost United 12-4. 

  De winterstop is voorbij. Er werd deze week goed getraind door de jongens. Ze waren klaar voor de 1e wedstrijd. Iedereen was op tijd voor de wedstrijd. De een wat vroeger dan de ander. Vandaag hadden we de luxe van een clubscheidsrechter. Erg chique. Nu konden coaches Faical en Aize zich allebei richten op de spelers. De spelers begonnen met Alexander op doel. Amr en Charlie iets vanuit de verdediging. Jip en Imrane op het middenveld en Jesse iets meer in de aanval. Aziz en Simon begonnen in de wissel en zouden na 5 minuten alweer meedoen. 

  FC Weesp was even onder de indruk van de grote en sterke spelers van Zuidoost United. De jongens van Zuidoost United maakten goed gebruik van hun lichaam. Daarna ging FC Weesp aan de slag en lekker voetballen. Jesse was vandaag los. De 1-0 scoorde Jesse na een goede pass van Jip. Jip rende snel over de rechterkant van het veld en de voorzet was op maat. Ook de 2-0 kwam op naam van Jesse na goed voorbereidend werk van Imrane. Waar normaal gesproken Amr de man van de passes is en Aziz de man van de doelpunten was het bij de 3-0 andersom. Aziz had de bal aan de voet en passte de bal richting het doel. Daar stond Amr die de 3-0 kon binnenschieten. Met deze stand gingen de ploegen naar de 1e pauze. 

  In het 2e kwart ging Aziz op doel. Zuidoost United kwam terug tot 3-1 na een goede aanval over de linkerkant. Zuidoost United had ook zeker een aantal jongens die lekker konden voetballen. Jesse was nog niet klaar voor vandaag. Bij de 4-1 onderschepte Jesse zelf de bal en schoot hij de bal in de goal. De 5-1 was ook van Jesse die hij vanuit een lastige hoek erin schoot. Hiermee gingen de ploegen met een 5-1 stand de rust in. 

  In het 3e kwart ging Jip op doel. Jip laat zien dat hij goed kan keepen, maar ook goed kan passen. Jip schoot de bal hard over iedereen heen. Jesse ging er supersnel achteraan  en schoot de 6-1 erin. Zijn 5e doelpunt van de dag. Zuidoost United maakte daarna de 6-2 met een mooie lob. Ja, ook de tegenstander kan mooie doelpunten maken. Amr ging niet lang daarna een corner nemen. De corner van Amr kwam voor de doel. Daar stond Simon op de goede plek om de 7-2 binnen te schieten. Na een aanval over de linkerkant kwam Zuidoost United terug tot 7-3. Daarna liet Amr zien dat hij de man van de passes is. Met een mooie pass zette Amr Simon vrij voor de goal. Simon omspeelde de keeper en schoot de 8-3 binnen. Kort daarna dribbelde Amr zelf een heel stuk over het veld en maakte de 9-3. 

  Simon was de keeper in het 4e kwart. Jesse ging iets meer vanuit achteren spelen. Jesse had zoals eerder vermeld al 5x gescoord. Dit was meer bedoeld dat andere spelers ook meer aan het aanvallen zouden komen. Alleen het pakte uit als een meesterzet. Na een goede pass van Jesse maakte Aziz de 10-3. Daar was Aziz erg blij mee. Onze goalgetter. Onze dribbelaar. Leuk om naar te kijken. Zuidoost United maakte daar de 10-4. Zuidoost had nog meer goals kunnen maken. Alleen stonden daar om de beurt Alexander en Charlie om de ballen er tussenuit te halen. Alexander met een aantal mooie slidings. Charlie maakte goed gebruik van zijn sterke lichaam. Anders stond Simon op zijn post om de ballen tegen te houden.

  Daarna was Jesse goed aan het kijken om andere jongens te laten scoren. Met 2x een assist van Jesse kon Imrane nog 2x scoren. Hiermee kwam de eindstand op 12-4. 

  Daarna floot de scheidsrechter voor het laatst. Daarna werden de penalties genomen en de high-fives uitgewisseld. Met een voldaan gevoel gingen de spelers en de coaches weer naar huis. Volgende week gaat FC Weesp op bezoek bij Waterwijk JO8-3. Daarmee is FC Weesp samen terug gegaan van de 1e naar de 2e klasse. Lekker blijven trainen en lekker blijven voetballen. Gaat vast weer goed komen. Tot de volgende keer. 

  Verslaggever JO8-1