• Sinterklaas heeft dit jaar besloten om, net als velen van ons, vanuit huis te werken. Ook de Goedheiligman moet door Corona veel dingen anders doen dan andere jaren. Hierdoor kon Sinterklaas helaas ook niet bij FC Weesp zijn jaarlijkse voetbal feest vieren. Toch wil hij wel graag dat zijn Pieten voldoende beweging blijven krijgen. Hij nam zodoende contact op met FC Weesp met de vraag of de Pieten niet met de jeugdspelers mee konden trainen. Daar hoefde FC Weesp niet lang over na te denken: de Pieten waren van harte welkom!

    Op woensdag 2 december was het dan zover. Maar liefst 13 Pieten stonden te popelen om hun Spaanse voetbalkunsten aan de jeugd van FC Weesp te laten zien. En de jeugd van FC Weesp, van de kabouters en de mini’s tot aan de JO8 en de JO9, wilde maar al te graag panna’s uitdelen aan de Pieten. Vol verwachting klopte het hart van de ruim 150 kinderen!

    De trainingen begonnen om 17.00 uur. De Sinterklaas liedjes klonken luidt over het trainingscomplex. En heel veel spelertjes waren verkleed als Piet gekomen. Het enthousiasme op de gezichtjes van de kinderen was prachtig om te zien. Op al de drie trainingsvelden deed iedereen zijn uiterste best. Toch werd vrij snel duidelijk dat de Pieten het niveau van de Weesper jeugd niet aan konden. Aan alle kanten werden ze voorbij gespeeld. Met veel grappen en grollen probeerden ze het nog te verbloemen, maar de voetballers van FC Weesp lieten zich niet afleiden. Toch hadden de Pieten aan het einde van de training wel veel nieuwe voetbalskills geleerd. Maar zij hadden vooral alle kinderen heel erg blij gemaakt!

    En de Pieten zouden de Pieten niet zijn als ze niet met lege handen waren gekomen. Na de afsluiting van de training kregen alle voetballers en voetbalsters een Pietendiploma. Ook kregen zij allemaal een tasje met cadeautjes en pepernoten en natuurlijk een chocoladeletter!

    Een hele leuke, sportieve en gezellige avond. Sinterklaas zal tevreden zijn met de beweging die de Pieten hebben gehad. En of zij ‘s nachts nog de energie hadden om de daken op te gaan om de schoentjes te vullen, is voor ons de vraag en voor de Pieten de weet.....

    Namens - en dank aan - de FC Weesp Sint en Piet Commissie