• Super Sunday.

  Afgelopen zondag stond de wedstrijd tegen Roda '46 in Leusden op het programma. Op papier een makkelijke wedstrijd voor Roda omdat de ploeg bij ons thuis met maar liefst 8-2 had gewonnen.
  Weesp staat op dit moment 7e en ging eigenlijk met weinig verwachtingen naar de wedstrijd in Leusden. Door wat blessures hebben twee meiden van de MO17 ons versterkt.

  Ook deze zondag stond er erg veel wind en was het de eerste helft vooral de ballen laag houden. Er werd ook voornamelijk op de helft van Weesp gespeeld door Roda en het was Roda die kans op kans kreeg in de eerste helft. Hierbij kwam Weesp goed weg met alle kansen. Weesp was weinig aan de bal en kon totaal niet in het eigen spel komen. Dit kwam ook deels door de kleine geniepige overtredingen die Roda maakte (volgens het eigen verslag van Roda, was het juist Weesp die dit deed). Uiteindelijk een ruststand van 0-0. Tevredenheid aan de Weesper kant en de ontevredenheid heerste aan Roda kant. Dit was ook duidelijk te zien in het spel.

  In de tweede helft was het spel niet anders. Roda bleef drukken op de openingstreffer en Weesp liet vooral Roda aan de bal en creƫerden zelf geen kansen. Het leek er even op dat Roda de 1-0 had gemaakt maar helaas stond de spits echt buitenspel (nogmaals volgens het verslag van Roda werd de vlag vaker gehesen voor buitenspel, echter was dit maar 1 keer het geval). Roda bleef aandrukken maar voor eens stond het geluk aan Weesper kant en kwamen de kansen voornamelijk op de paal, de lat en net over de goal. Daarna zorgde een gemene duw voor een blessure aan Weesper kant. Robien kon het veld verlaten met een brancard. Weesp moest even reorganiseren maar kon verder met de wedstrijd. Uiteindelijk zorgde een eigen doelpunt van Roda kant voor de 0-1 voorsprong voor Weesp. Vlak daarna klonk ook het fluitsignaal. Een geflatteerde uitslag maar wel de drie punten voor Weesp.

  Al met al, een beladen wedstrijd. Wanneer we zo het verslag lezen van Roda '46, heerst er vooral een zure nasmaak. Voor wie wil, hierbij het verslag van Roda: https://www.facebook.com/Roda46dames/posts/1224768591060649?__tn__=K-R

  Volgende week hebben de vrouwen wederom een zondag rust en spelen pas zondag 15 maart thuis tegen Rivierwijkers. De uitwedstrijd had Weesp met 5-0 gewonnen. Rivierwijkers staat zelf momenteel op de zesde plek.

  Women of the Match: Nadine Martha!

   

  verslag van Robien