• Beste vrienden van FC Weesp,
   
  Als bestuurslid verantwoordelijk voor scheidsrechterszaken heb ik de afgelopen maanden regelmatig contact gehad met onze scheidsrechters en Martijn Verweij, onze nieuwe scheidsrechterscoördinator. Wat mij opviel is dat het onderwerp van gesprek helaas regelmatig vervelend gedrag door spelers was, maar dat zowel Martijn en als onze scheidsrechters juist ontzettend veel positiviteit uitstralen en met passie vertellen over het vak.
   
  Toen Martijn mij vrijdagavond informeerde dat we geen scheidsrechter konden vinden voor de wedstrijd tussen onze eigen Wispe Warriors en Huizen en het advies was om de wedstrijd af te gelasten, heb ik aangeboden de wedstrijd te fluiten en mijn debuut als scheidsrechter bij de senioren te maken. Ik kan eerlijk zeggen dat het een hele leuke ervaring was, ondanks het echte herfstweer, en zeker voor herhaling vatbaar. 
   
  Een compliment voor de jongens van onze Zaterdag 2 en de tegenstander, die geduld toonden met mij als beginnend scheidsrechter, en voetbal spelen zoals het bedoeld is: fanatiek en met passie, maar ook met plezier, humor en respect voor de tegenstander. Helaas ging de wedstrijd verloren, maar op basis van de kwaliteit van de spelers en de positieve instelling op het veld komt dit zeker goed dit seizoen. 
   
  Ik wil de lezers van deze nieuwsbrief graag uitdagen om je beschikbaar te stellen van de 'invalpoule' van scheidsrechters van FC Weesp en een paar keer per seizoen een wedstrijd te fluiten. Het is een leuke, leerzame ervaring en op deze manier kunnen onze teams hun wedstrijden blijven spelen. En mocht je je zorgen maken over je kennis van de spelregels of andere zaken, kan ik beloven dat je goed ondersteund zal worden. Ik wil Martijn (scheidsrechters) en Frans (infodienst) graag bedanken voor hun ondersteuning! Als je interesse hebt om af en toe te fluiten of vragen hebt, neem dan contact op met Martijn via scheidsrechters@fcweesp.nl.
   
  Tenslotte wens ik de Wispe Warriors heel veel succes dit seizoen!
   
  Met sportieve groet,

  Rutger ter Hoeven
  Bestuurslid FC Weesp