• Vandaag stond de uitwedstrijd tegen De Ruif op het programma. Een 6-punten wedstrijd. De Ruif speelt in Tuitjenhorn. Dit is een uurtje rijden vanaf Weesp. Vandaag waren Remi, Rogier en Alex niet van de partij. Gelukkig waren enkele invallers beschikbaar. Vandaag starten Nick, Bart, Rick, Thijs en Jasper Spanjerberg in de basis. Jasper Foppen, Niels, Job en Aize begonnen vanaf de bank. Aize was vandaag tevens de gelegenheidscoach. Coach Bill was verhinderd.
   
  De wedstrijd ging aardig op en neer. FC Weesp had iets meer balbezit. De Ruif verdedigde goed en hadden vandaag een keeper die uitstekend in vorm was. De Ruif kwamen er soms gevaarlijk eruit. Gelukkig stond Nick goed op plek en hield zijn doel schoon. Tevens wonnen Jasper Spanjerberg en Niels veel duels achterin. FC Weesp kwam meerdere malen 1 op 1 met de keeper van De Ruif, maar de goal werd nog niet gevonden. Thijs zorgde hierbij veel veel dreiging met zijn diepgang. Enkele minuten voor rust was een bepalend moment in de wedstrijd. Een counter van De Ruif. Nick kwam uit zijn doel en sprong buiten zijn doelgebied met zijn armen langs zijn lichaam. De bal kwam uiteindelijk toch tegen zijn arm. De meeste mensen dachten aan geel. De scheidsrechter dacht aan rood. Nick moest het veld verlaten. Bart ging keepen. FC Weesp moest nog 3 minuten in de 1e helft aan de bak om de rust met een 0-0 stand te bereiken. Dat lukte.
   
  De tweede helft begon FC Weesp goed verdedigend en kwam er zelfs gevaarlijk uit met een enkele kans. Helaas ging die er niet in. Uiteindelijk speelde De Ruif de man-meer situatie uit. Met het nodige geluk. Enkele halve schotjes, maar de bal viel uiteindelijk ertussen en kon van dichtbij worden binnen geschoten. 1-0. FC Weesp bleef lekker voetballen en creeerde de nodige kansen. Jasper Foppen werd 1x goed vrij gespeeld en schoot goed op doel. De keeper van De Ruif stond steeds goed op zijn plek. De keeper van De Ruif maakte eigenlijk steeds zijn goal goed klein en hield zo lang de 0 vast. De Ruif kwam zelfs op 2-0. Een lange bal viel tussen de laatste verdediger en de keeper. De Ruif maakte hier maximaal gebruik van. Tien minuten voor tijd zat het wederom niet mee. Job kreeg een gele kaart voor een ongelukkige botsing. FC Weesp wederom met een man minder. FC Weesp verdedigde weer goed en hield de marge op 2. Tuurlijk kwam De Ruif er afentoe gevaarlijk uit. Bart stond goed op zijn post en pakte de nodige ballen. Toen Job weer mee mocht doen maakte Jasper Spanjerberg en Rick en een goede combinatie. Jasper mocht de bal van bijna de achterlijn binnenschieten. De aansluittreffer zat erin.  Nog 7 minuten op de klok. De spanning liep op. Zou het dan toch nog kunnen?! In de laatste minuut maakte Rick een goede actie om dit vervolgen met een een-twee met Job. Vanuit een lastige hoek maakte Rick de 2-2. FC Weesp ging even uit zijn dak. Voelde echt terecht. Nog 1 minuut te spelen. Geen kansen meer. 1 punt veilig gesteld.
   
  In de kantine werd de wedstrijd nog geƫvalueerd. Een van de bevindingen was dat de kantine toch iets gezelliger was. Verder had er vandaag mogelijk wel weer ingezeten. Wel beseffende dat FC Weesp 7 minuten met een man minder had gespeeld en 28 minuten met een speler op doel. Dus niet ontevreden. Nog een laatste ronde op verzoek van Rick en Niels en toen gingen de boys meer een uur terug in de auto. Komende maandag om 21:00 uur speelt FC Weesp thuis tegen FC Volendam 2. Wederom een 6 punten wedstrijd. Kom vooral kijken.
   
  Verslaggever zaal 1.

  P.S. Tevens Bart Tijnagel vastgelegd als nummer 9 op doel. Man-of-the-match vandaag.