• Vanaf maandag 1 juni gaan alle jeugdspelers trainen met de lichting waarin zij volgend seizoen uitkomen. Voor de onderbouw wordt dat komende week al opgepakt. Op deze manier kunnen we alvast voorbereiden voor komend seizoen. De laatste trainingen zijn in de week van 29 juni. 

  Hieronder meer informatie over de veranderingen in trainingsdagen/tijden, communicatie, hoofdtrainers en nieuwe teamindelingen.

  Maandag 1 juni is 2e Pinksterdag. Er kan dan gewoon getraind worden, hoewel de meeste teams/trainers deze dag vrij zullen houden.  

  Wat zijn de veranderingen?

  • Voor de teams t/m de huidige JO12 verandert er niet veel. Zij blijven trainen op het huidige tijdstip.

  • De huidige JO13 (geboren in 2007) teams sluiten aan bij de JO14/JO15 en gaan dus op dinsdag en donderdag trainen om 18.00 uur.

  • De huidige tweedejaars JO15 spelers (2005) sluiten aan bij de JO17 trainingen op dinsdag en vrijdag om 19.15 uur.

  • De huidige tweedejaars JO17 spelers (2003) sluiten aan bij de JO19 trainingen op dinsdag om 20.30 uur en vrijdag om 19.30 uur (update dd 3 juni)

  • De huidige tweedejaars JO19 spelers (2001) sluiten aan bij de training van de zondagselectie op donderdag om 20.30 uur. 

  • De huidige tweedejaars MO15 spelers (2005) sluiten aan bij de MO17 trainingen op dinsdag en donderdag om 19.00 uur.

  Alle trainingstijden zijn ook te bekijken in het trainingsrooster. Let op dat een aantal velden zijn aangepast i.v.m. de Corona maatregelen.

  Hoe verloopt de communicatie?

  De communicatie over de trainingen verloopt via de (nieuwe) hoofdtrainer. Deze zal met alle teams communiceren waaruit de nieuwe lichting is opgebouwd. De huidige leiders/trainers worden gevraagd de betreffende berichten door de sturen binnen de huidige groepsapps, totdat er nieuwe teams en groepsapps gemaakt zijn.

  Wie zijn/worden de nieuwe hoofdtrainers?

  Gelukkig willen veel trainers doorgaan met het geven van de trainingen - dank daarvoor! Er zijn ook een aantal verschuivingen en nog een enkele - hopelijk snel in te vullen - vacature.

  • JO7/kabouters – Michel Lion
   Michel heeft vroeger training gegeven en gevoetbald bij FC Weesp, en is ook trainer geweest bij Zeeburgia, SV Kadoelen en ODIN’59. Zijn zoon Siem (2015) is vorig jaar lid geworden.

  • JO8 – Edwin van der Hurk
   Edwin was al betrokken bij de organisatie van de onderlinge wedstrijdjes van de kabouters om zaterdagochtend en is afgelopen jaar ook trainer van de JO8 geweest, waar zijn zoon Lukas (2013) komt te spelen.

  • JO9 – Aize Burggraaf
   Aize is volop bekend bij en met deze lichting, waarin ook zijn zoon Simon (2012) komt te spelen. Aize heeft zelf een lang verleden bij FC Weesp, o.a. als aanvoerder van de zondag-1.

  • JO10 – Rutger ter Hoeven
   Rutger is ook volop bekend met deze (en andere) lichting(en) en vindt het leuk om naast zijn functie als bestuurslid ook op veld te blijven staan. Zijn zoon Christopher (2011) speelt in deze lichting.

  •  JO11 - divers
   Hier is (nog) geen duidelijke hoofdtrainer benoemd. De trainingen worden o.a. door Alexander, Barry, Berend, Emil, Hans en Jan gegeven aan de 2010 lichting waarin hun (klein)zoon speelt.

  • JO12 – Mehmet Ulas
   Mehmet is al jarenlang jeugdtrainer en heeft deze lichting dit seizoen ook getraind. Mede op verzoek van hen verhuist hij dus mee.

  • JO13 – Hans van de Beek
   Ook Hans is al jarenlang trainer, niet alleen bij de jeugd maar ook bij de senioren. Hans was afgelopen seizoen o.a. trainer voor de JO15, vrouwen-1 en zondag-2.

  • JO14/15 – Justin Fokkens
   Justin pakt deze functie op samen met Kevin de Waart en Maarten Koops. Afgelopen seizoen trainden zij samen de JO15-2 en JO14-1 en zijn dus goed bekend met deze lichting.

  • JO17 - vacature
   Hiervoor zoeken we nog een goede hoofdtrainer en maken deze zo snel mogelijk bekend. Tot die tijd is Kaya Elmas (huidige hoofdtrainer JO17 en TJC bovenbouw) het aanspreekpunt.

  • JO19 – Ayoub Zagdoud
   Ayoub was afgelopen seizoen ook hoofdtrainer van deze lichting en heeft met de JO19 goed gepresteerd in de hoofdklasse. Veel van de huidige JO19 spelers stromen door naar de zondag selectie zodat er weer aan een nieuw team gebouwd kan worden.

  • MO13 / MO15 / MO17 – John / Micha / Gosse
   Bij de meiden gaan de huidige trainers door met hun teams. Er is geen hoofdtrainer nodig omdat de lichtingen bij de meiden hiervoor (nog) te klein zijn.

  Kerntaken van de hoofdtrainers zijn: uitvoering technisch beleid, zorgen voor continuïteit van de trainingen, aansturing van de trainers van een leeftijdscategorie. De hoofdtrainer zorgt er dus voor dat alle spelers van de betreffende lichting(en) goede trainingen krijgen en in beeld zijn. 

  Deze hoofdtrainers kunnen uiteraard niet zonder de hulp van andere trainers. Met elkaar zorgen ze ervoor dat alle teams getraind worden. Lijkt het je leuk om (weer) te helpen, graag!

  Wanneer zijn de nieuwe teams bekend?

  De nieuwe teamindelingen worden zo snel mogelijk bekend gemaakt, uiterlijk in juni. Bij de communicatie hierover spelen de jeugd coördinatoren een belangrijke rol. Zij zullen de teamindelingen gaan communiceren naar de teams.

  LET OP: Alle teamindelingen zijn VOORLOPIG (!). We verwachten nog nieuwe aanmeldingen en opzeggingen waardoor sommige teamindelingen aangepast dienen te worden.

  Voor de JO13, JO15, JO17 en JO19 zal vooralsnog geen onderscheid gemaakt worden tussen team-1 en team-2. Op deze manier is er nog wat langer de tijd om de spelers te bekijken en de keuze te maken.

   

  Hopelijk is iedereen hiermee voldoende geïnformeerd. Voor vragen kun je terecht bij de huidige (hoofd)trainers en/of de jeugd coördinatoren. We hopen dat deze overgang zo goed mogelijk verloopt en verwachten dat vooral de eerste week nog even wennen zal zijn, waarbij we af en toe naar oplossingen moeten zoeken.

  Iedereen alvast heel veel plezier en succes gewenst bij de nieuwe (hoofd)trainers en trainingen, onderweg naar komend seizoen! 

  Sportieve groeten,
  Technische Commissie - tc@fcweesp.nl
  www.fcweesp.nl/technische-commissie