• Trots & mooie ideeën voor FC Weesp vanuit de jeugd

  Nog net voor het besluit om geen meetings bij FC Weesp meer te houden, vond er vorige week in de kantine een interactieve bijeenkomst plaats met 12 actieve en kritische jeugdspelers uit de verschillende jeugdteams en het bestuur. Doelstelling van de meeting was om input te ontvangen van de jeugd wat er goed gaat bij FC Weesp en wat nog beter zou kunnen. De bijeenkomst werd geleid door Mirjam Meulemans van de KNVB.

  De avond begon met de vraag: Weten jullie wie de baas van FC Weesp is? De aanwezigen werden duidelijk blij van het antwoord: Jullie! De leden! De toon was gezet en binnen no-time hingen de ramen vol met kernwaarden, trotspunten, verbeterwensen en suggesties voor het bestuur waar de aandacht naartoe moet gaan volgens deze groep.

  FC Weesp kenmerkt zich volgens de groep met name door gezelligheid, door betrokkenheid en een ons-kent-ons mentaliteit van een kleine stad, en het mooie complex. De kleedkamers zijn in vergelijking met andere clubs heel goed. Ook de heerlijke friet en het rookvrij beleid werden genoemd.

  De wensen vanuit de jeugdspelers zijn gericht op meer velden, nog betere trainingen en betere trainers, meer, serieuzer en langer trainen, het inzetten van jeugdspelers als hulptrainers, en meer scheidsrechters met een goede opleiding en ondersteuning uit de club. Ook werd een behoefte aan minder bemoeizuchtige ouders langs het veld genoemd. Wel zijn er meer vrijwilligers nodig, zodat niet steeds dezelfde ouders de taken hoeven op te pakken.

  De kantine kan wel een upgrade gebruiken met bijvoorbeeld actuele teamfoto’s en meer spelletjes om te spelen. Die biljart gebruikt niemand volgens deze groep, dus die kan er uit 😉. Ze willen geen dronken mensen in de kantine zien, dus alcohol pas na 16.00 uur schenken graag, behalve op zondag. Een nieuwe ‘pannakooi’ zou ook fijn zijn.

  Wat een belangrijke opdracht voor het bestuur wordt is om te investeren in de meidenteams, die goed vertegenwoordigd waren deze avond. Er moet meer aandacht, steun en erkenning voor deze groep komen. In het verleden voelden ze zich aan hun lot overgelaten en dat moet veranderen!

  Naast de voetbalactiviteiten is er behoefte aan regelmatige (alcoholvrij) feesten voor de jeugd met muziek, eten, en entertainment.

  De groep bleek ook prima in staat om te discussiëren over actuele thema’s, zoals de voors en tegens van het openstellen van het complex (geen hekken).

  De groep gaf aan graag een paar keer per jaar met het bestuur te willen meedenken en hoopt dat een volgende keer uit elk voetbalteam iemand aanwezig kan zijn.

  Mirjam Meulemans van de KNVB gaf na afloop aan: “Wat een fijne groep om mee te werken, zo eerlijk en onbevangen. Alle kinderen hebben hun inbreng gegeven. Zeer inspirerend voor het bestuur van FC Weesp en zeker ook voor mij. Toppers, stuk voor stuk, bestuurders in de dop!”

  In samenvatting; een mooie, inspirerende avond met een goede opbrengst! En nu aan de slag met deze input! Wie helpt mee?

  Het bestuur wil Aveline, Ferron, Gianni, Jonas, Jonas, Kim, Kjeld, Marijn, Mila, Nadine, Sarah en Tom heel erg bedanken voor hun aanwezigheid en waardevolle input!

  Fotoverslag: https://photos.google.com/share/AF1QipPtKxUk4lr-M_WGG68MF_U5lYrFZ0oYacQqWVcT-O9aEE6xvJM05kZOAZpkfXm3gQ?key=ZGNqLW55VWJ5aWpIZWdhb0Y1YmJROVdoaVJDOU13