• Eerste drie punten in de pocket!
  Afgelopen zondag stond de tweede bekerwedstrijd voor Weesp op de planning. Een extra oefenwedstrijd zodat de ploeg aan elkaar kon gaan wennen. Met veertien vrouwen sterk begon Weesp aan de tweede bekerwedstrijd. Er werd gevoetbald tegen Hercules VR1, een ploeg uit Utrecht wat uitkomt in de vijfde klasse.
   
  Na een goeie warming-up, was het tijd om aan het tweede bekerduel te starten. Na de ongelukkige verliespartij van vorige week was het tijd voor de vrouwen om de drie punten binnen te slepen.
  Weesp begon sterk aan de wedstrijd en krijgt gelijk een kans vanuit de corner. Helaas wordt de bal net over geschoten. Het regent kansen in de eerste minuten van de wedstrijd waarbij Weesp voornamelijk op de helft van Hercules aan het voetballen is. Voor het eerst sinds tijden speelt Weesp met een andere keepster, namelijk Elisa. Het eerste balcontact is gelijk in de handjes en geeft de bal snel mee aan de verdediging. Hierdoor kon onze snelle voorhoede gelijk weg met de bal. Helaas resulteerde dit nog niet in een goal. Uiteindelijk begin de kansen voor Hercules ook steeds meer te komen. Gelukkig beland deze bal ook in de handen van de keepster van Weesp.
  Wederom een kans voor Weesp, Iris trekt een sprint vanaf de rechterkant en speelt de bal naar Mex, de eerste echt serieuze kans voor Weesp. Jammer genoeg beland de bal in de handjes van de keepster. Toch voel je als supporter aan dat het niet lang zal duren voordat de eerste goal valt voor de Weesper vrouwen.
  Na weer een kans van Hercules, kan Elisa de bal snel meegegeven aan de verdediging. Die spelen de bal op Nadine, die vanaf de zijkant een flinke sprint trekt, voorin staat Mex vrij en die krijgt dan ook de bal. Mex speelt twee speelsters uit en prikt de bal zo in het rechterhoekje! 1-0 voor Weesp! Hierna begint het spel ook echt te lopen. De speelsters kunnen elkaar steeds beter vinden en een mooie aanval van rechts resulteert in een voordelige 3 tegen 2 situatie voor Weesp. Iris haalt uit maar de keepster van Hercules kan de bal nog blokken. De bal beland bij Jessica maar die schiet helaas net over. Bij een nieuwe aanval wordt Jessica geblokt en verdiend zo een vrije trap net buiten de zestien. Iris neemt de vrije trap maar gaat helaas net naast.
  Hierdoor krijgt Hercules weer wat kansen maar wordt achterin door Pleun en Kim goed weggewerkt. Toch volgt er een gevaarlijke kans voor Hercules maar gelukkig voor Weesp beland de bal op de paal. Weesp merkt dat Hercules steeds meer kansen krijgt en wil het heft in eigen handen nemen. Een uittrap van de keepster van Hercules beland zo in de voetjes van Nadine en die maakt genadig af! 2-0 voor Weesp!
  Dit is ook gelijk de ruststand. Weesp staat verdiend met 2-0 voor maar de score had veel hoger kunnen zijn. Er waren kansen genoeg aan Weesper zijde. Doel is om tijdens de volgende wedstrijden genadeloos te zijn en alle kansen te benutten. Weesp moet in de tweede helft waken dat Hercules de wedstrijd gaat overnemen en moet het initiatief bij zichzelf houden.
  Helaas begint de tweede helft onrustig. Weesp is het even kwijt en geeft Hercules volledige controle. Hercules krijgt een corner maar wederom staat Elisa er en pakt de bal gelijk in de handjes. Weesp is nog steeds het spel van de eerste helft aan het zoeken. Door een fout achterin van Weesp kon de tegenstander gelijk profiteren en maakt de aansluitingstreffer. Dit moet Weesp wakker schudden en zorgen dat ze de kansen van de eerste helft gaan herhalen. Uiteindelijk gebeurd dit ook want Weesp wordt sterker en gaat op zoek naar de kansen voorin. Jessica geeft een heerlijke steekpas op Iris, die schiet de bal voor, direct in de voetjes van Mex en die schiet de bal genadeloos achter de keepster. 3-1!
  Hierna krijgt Hercules ongelukkig de bal op de handen in de zestien en krijgt Weesp een penalty. Yasmine neemt de penalty en schiet deze kalm in de goal! 4-1!
  Het spel gaat heen en weer, kansen voor Weesp en kansen voor Hercules. Helaas mag het niet baten voor Weesp want er wordt afgefloten bij de 4-1!
  Een mooie overwinning waarbij Weesp mooie dingen liet zien. Je merkt dat de ploeg elkaar steeds meer gaat vinden en dat er genoeg kansen waren. Net zoals vorige week is doelpunten maken geen probleem! Helaas betekent de overwinning geen verdere ronde in de beker. De Weesper vrouwen zullen zich nu volledig gaan richten op de competitie. Deze gaat van start op zondag 20 september. Dan spelen de vrouwen uit tegen Sloterdijk VR1 om 14:30. Tot over twee weken!
  Wederom een speciaal bedankje naar alle supporters! Dit gaf Weesp extra motivatie om de overwinning binnen te slepen!
  Player of the Match: Mex Moolhuizen