• Comeback time!

  Afgelopen zondag stond de wedstrijd FC Weesp VR1 tegen SVO Krommerijnstreek VR2 op de planning. Een nieuwe ploeg voor Weesp. Krommerijnstreek is een club waar enkel vrouwen/meisjes spelen. Een leuke samenwerking tussen Odijk en Bunnik '73. Na het verlies van twee weken terug was het weer tijd voor een winstpartij.

  Weesp heeft een gek seizoen en is nog steeds niet helemaal in vorm. Het blijft wederom zoeken naar de juiste speelwijze. Elk seizoen komen er nieuwe aanwinsten bij en is het voor de speelsters altijd even wennen. Dit keer gingen de vrouwen iets eerder verzamelen en stond ruim op het tijd op het veld om een goeie warming-up neer te zetten. Zou dit voor de winstpartij zorgen?

  Weesp ging meteen sterk van start en al gelijk in de eerste paar minuten kwam er een grote kans voor Jessica, die zich een weg slalomde naar de 16. Helaas ging de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Later in de wedstrijd ging het lopen voor Weesp en er kwamen meer kansen vrij. Door goed druk zetten van Fay, kreeg zij de mogelijkheid om de bal achter de keepster te plaatsen, 1-0 voor Weesp. Daarna was Weesp los en werd er volop gecombineerd. Dit resulteerde uiteindelijk in de 2-0 voorsprong door Robien, na een assist van Jessica. Daarna ging Weesp wat achterover leunen en gaf Krommerijnstreek de ruimte om te gaan voetballen. Dit werd gelijk afgestraft door een tegendoelpunt. Weesp liet het hier niet bij zitten en ging gelijk op zoek naar de 3-1. Deze kwam op naam van Sharon, onze goaltjesdief. Dit was ook gelijk de ruststand.

  In de rust werd al snel duidelijk waar Weesp nog winst op kon behalen. Het tot nu toe goeie spel werd nog niet beloond met het aantal doelpunten en het was zonde dat Weesp weer een tegentreffer incasseert. Na aanwijzingen van onze coach Michel gingen de vrouwen weer volop moed de tweede helft in.

  De tweede helft begon onrustig en Krommerijnstreek was vooral aan de bal. Weesp speelde niet het eigen spel en liet zich leiden door onrust. Toch kwam Weesp weer in de 16 terecht en was het Roosje die ons naar 4-1 schoot. Daarna begon de wedstrijd en de sfeer te draaien. Een overtreding hier en daar, gemompel naar de scheidsrechter en wat wisselingen in het veld, zorgde ervoor dat Weesp er niet bij was. Uiteindelijk zorgde voor een vrije trap voor Krommerijnstreek wederom voor een tegentreffer. Uiteindelijk werd dit ook de eindstand, een 4-2 overwinning voor Weesp.

  De vrouwen hebben de drie punten maar zijn nog niet helemaal tevreden. Waar aan het begin van het seizoen nog weleens de nul werd gehouden, is dat nu helaas niet aan de orde. Weesp moet de eigen draai weer gaan vinden en zorgen dat het weer punten gaat pakken. Volgende week uit tegen Roda '46, waar de thuiswedstrijd dik met 8-2 werd verloren.

  Bijgevoegd foto's gemaakt door Albert van Elst, waarbij de aanloop van het doelpunt van Roosje te zien is.

  Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, sportende mensen, stadion, gras en buiten
  Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, sportende mensen en buiten