• Om 8.45 uur begon de warming-up van de JO8-1 op veld 4 bij Ouderkerk. Even lekker dribbelen en lekker op doel schieten. Imrane mocht vandaag beginnen op doel. Charlie en Simon iets meer vanuit de verdediging. Amr op het middenveld. Jesse en Aziz iets meer vanuit de aanval. Jip en Alexander begonnen in de wissel, maar zouden na 5 minuten alweer meedoen. Coaches Faical en Aize stonden langs de lijn vandaag. 

  Ouderkerk had een fysiek sterk team met enkele behendige spelers erbij. Ouderkerk kwam eerst op een 1-0 voorsprong. Charlie was vandaag goed bij de les. Charlie gaf een strakke pass op de vrijstaande Aziz. Aziz draaide goed weg met de bal en schoot de 1-1 netjes binnen. FC Weesp kreeg de 2-1 en 3-1 nog te verwerken. De eerste goal kwam vanuit een indribbel vanaf de zijlijn en de 2e goal was door het niet goed uitverdedigen van FC Weesp. Dit is nog een puntje van aandacht voor onszelf. De keeper van Ouderkerk was ook goed bezig. Hij hield een aantal goede schoten van Aziz en Jesse goed tegen. 

  In het 2e kwart ging Charlie op doel. Met direct een geweldige redding zorgde Charlie ervoor dat de FC Weesp dicht bij Ouderkerk bleef qua score dan. Niet lang daarna nog Amr een corner. Amr legde de bal letterlijk en figuurlijk op het hoofd van Jesse. Jesse kopte de bal bij de 2e paal erin. Een kopgoal bij de JO8. Dat zie je niet vaak. 3-2. En door. Ouderkerk vergrote de voorsprong door een bal hoog in het doel te schieten. 4-2. Amr nam het voortouw en zette druk op de verdediging van Ouderkerk. Amr pakte de bal af en schoot de bal strak op het doel. Binnenkant paal. Binnenkant andere paal. Bal bleef op de doellijn liggen. De keeper van Ouderkerk pakte toen snel de bal. Hiermee gingen de ploegen met een 4-2 stand aan de limonade. 

  Coaches Faical en Aize gaf enkele tops en tips voor de 2e helft. Door naar het 3e kwart met  Jesse op doel. Amr liet al snel zijn voetbalskills zien. Met een geweldige actie over de linkerkant kon hij richting het doel van Ouderkerk. Amr had al gezien dat Imrane vrij stond bij de 2e paal. Imrane rondde de aanval netjes af en bracht de stand op 4-3. Ouderkerk bracht weer snel de stand op 5-3. Hiermee bleek dat Aziz niet alleen de man van de doelpunten is, maar ook van de voorzetten. Aziz zag Charlie vrij staan en passte de bal naar hem toe. Charlie zag dat de keeper een beetje ver uit zijn doel stond en schoot de bal buiten bereik van de doelman in het doel. 5-4. Iedereen was blij voor Charlie. Helaas was de moeder van Charlie niet aanwezig om dit mooie doelpunt te zien. Jesse stond ondertussen kranig te keepen en hield een aantal zeker lijkende doelpunten uit het doel. Toch moest FC Weesp ook de 6-4 incasseren. Alexander stond ook weer kranig te verdedigen. Bij een bal die hij afpakte, schoot hij de bal hard naar voren. Jip zette zijn turbo aan en rende met de bal door naar de keeper van Ouderkerk en omspeelde hem. Uit een vrij lastige hoek schoot Jip toch knap binnen. 6-5. Het bleef maar spannend. Ouderkerk maakt ook nog de 7-5 in het 3e kwart. Toen floot de goed leidende spelbegeleider dat ook dit kwart voorbij was. 

  In het 4e kwart was Amr eigenlijk aan de beurt om te keepen, maar Amr en Jip hadden geruild. Jip op doel dus. Vlak voor Jip stond Simon weer als een tijger te verdedigen. Simon pakte echt veel ballen af en hij zorgde ervoor dat Ouderkerk er regelmatig niet door kon met hun aanval door de bal over de zijlijn te schieten. Goed bezig, Simon. FC Weesp gaf niet op. Jesse mocht een corner nemen. De bal krijg Jesse via via terug en toen schoot Jesse via een verdediger van Ouderkerk de bal er bij de 2e paal in. 7-6. FC Weesp ging op jacht naar de gelijkmaker. Alles of niets. Qua resultaat werd het helaas niets. Ouderkerk scoorde nog 2x, waarvan 1x doordat FC Weesp de bal niet goed kon uitverdedigen. 9-6. Qua spel was het alles. Erg werd gewoon weer erg lekker gevoetbald. Zowel door FC Weesp als door Ouderkerk. Zeker als de jongens van FC Weesp een aantal keer het balletje rond laten zien is leuk om te zien.  Charlie verdient het even om in het zonnetje gezet te worden. Goed verdedigd. Een doelpunt en een assist. Ga zo door! 

  Na de wedstrijd werden de high fives uitgewisseld en de penalties genomen. De aanwezige broertjes mochten ook een penaltie nemen. In dit geval David -het broertje van Simon- en Beer -het broertje van Jip-. Het voordeel is dat je na de wedstrijd nog de hele dag hebt. Dus de ouders van Alexanders en Imrane konden snel naar FC Weesp waar Haron -broertje van Imrane- en Elias -broertje van Alexander- nog lekker met de kabouters/JO7/JO6 gingen spelen.

   

  Verslaggever JO8-1

   

  foto in ons fotoalbum