• FC Weesp heeft haar goede reeks na de winsterstop een goed gevolg kunnen geven. Tegen het laaggeplaatste Sporting Almere werd het na een 2-0 ruststand, uiteindelijk 6-0.

  Weesp was ook nu vanaf de aftrap de bovenliggende partij en zag Thijs Visser na ruim tien minuten spelen een grote kans in het zijnet schieten. Hierna deed Sporting Almere van zich spreken en kreeg het in enkele minuten tijd twee grote kansen. Aan de andere kant bleef Weesp onzorgvuldig in de afronding, maar na 23 minuten was het toch raak. Rick van der Burg speelde zich knap vrij waarna Alexander Fransen de bal voor het inschieten had en de 1-0 scoorde. Kort daarna werd Van der Burg zelf vrij voor keeper Dennis Hoogerdijk gezet, maar Hoogerdijk redde knap. Twaalf minuten voor rust had Sporting Almere een enorme kans, maar de spits van de Almeerders slaagde erin om bijna op de doellijn over de bal heen te maaien.
  Na een goed half uur spelen kwam Hoogerdijk zijn doel uit om een kans van Sasja Fransen te onderscheppen, waarna Thijs Visser vanaf 35 meter zijn bal op de lat zag belanden.
  Acht minuten voor rust speelden Rick van der Burg en Thijs Visser de verdediging zoek met een prachtige combinatie die uiteindelijk door Visser werd omgezet in de 2-0. Kort voor rust mocht Alexander Fransen alleen door op keeper Hoogerdijk, maar ook nu bleek Hoogerdijk de sterkste.

  Na rust was het beste er bij de bezoekers wel af en kon Weesp aan haar doelsaldo gaan werken. Na 52 minuten kreeg Alexander Fransen de bal en begon aan een solo, en daar waar iedereen dacht dat Fransen de volledig vrij staande Rick van der Burg zou aanspelen, ging Fransen met succes voor eigen succes en scoorde de 3-0.
  Drie minuten later scoorde Fransen ook de 4-0. Weesp nam een vrije trap te snel na een gele kaart voor de bezoekers. Daar waar iedereen verwachtte dat scheidsrechter Wolff zou affluiten, liet hij Fransen ongestraft de 4-0 maken.
  Nog binnen het uur had Weesp ook nog de 5-0 moeten maken, maar de door Rick van der Burg slecht ingeschoten penalty werd eenvoudig gestopt door man-of-the-match keeper Dennis Hoogerdijk..
  Van der Burg treurde niet lang over zijn misser, want nauwelijks een minuut later mocht hij, na een combinatie tussen Thijs Visser en Sasja Fransen de 5-0 maken.
  Een kwartier voor tijd was het slotwoord voor invaller Kobus den Uyl, die na een voorzet van Thijs Visser de eindstand op 6-0 bepaalde.

  Weesp gaat nu genieten van een lentestop van twee weken, waarna het op bezoek bij RobinHood mag laten zien dat het nog serieus om de knikkers mee wil spelen.

   

  Michel

  foto's van de wedstrijd in het fotoalbum