• FC Weesp heeft zaterdag de eerste overwinning van het seizoen behaald. In het uitduel bij Forza Almere scoorden de Weespers liefst 7 keer, maar moest het ook 4 tegentreffers incasseren. Door de overwinning maakt Weesp een sprongetje op de ranglijst.

  Onder de bekende trieste omstandigheden, een wedstrijd zonder publiek waarbij het ook nog eens steeds harder begon te regenen. startte Weesp overtuigend. De duidelijk gerenoveerde ploeg van gastheren, Forza trok zich vorige seizoen nog terug uit de competitie, keek wat apathisch toe hoe de Weespers nagenoeg ieder duel om de bal wonnen, en een eerste treffer kon dan ook niet uitblijven.
  In de derde minuut kreeg Weesp haar eerste kans, maar het schot van Rick van der Burg werd geblokt. Vijf minuten later leek Van der Burg op weg naar de 0-1, na een snel genomen vrije trap, maar werd hij teruggefloten wegens buitenspel. Na een klein kwartier spelen werd het dan toch 0-1. Alex Wouters onderschepte de bal op het middenveld, zijn pass op Thijs Visser werd doorgespeeld naar Van der Burg, die de keeper omspeelde en de verdiende 0-1 maakte. Weesp bleef de bovenliggende ploeg en een tweede treffer kon dan ook niet uitblijven.
  Laatste man Jurre Stek was na een half uur mee naar voren getrokken. Stek gaf voor op Visser, die onreglementair gestopt werd. Visser nam de strafschop zelf en kende geen genade. Weesp wilde voorkomen dat het net als in de vorige wedstrijd in Almere een voorsprong zou verspelen en ging op zoek naar meer treffers. Door goed druk zetten op de keeper van Forza kwam Van der Burg vrij en kon hij nog voor rust de 0-3 maken.

  Vijf minuten na rust leek het nog even spannend te worden toen de gastheren de 1-3 scoorden, maar voor dat het spreekwoordelijke scorebord was bijgewerkt was het via Thijs Visser, die het goed storende werk van Sasja Fransen beloonde, die de 1-4 scoorde.
  Kort daarop werd het ook nog 1-5 door de derde treffer van Rick van der Burg
  Weesp trok massaal ten aanval en liet daardoor achterin wat steken vallen waardoor ook Forza nog een keer kon scoren. Maar opnieuw liep Weesp verder uit. Invaller Kobus den Uyl gaf een bekeken passje op Thijs Visser, die ook zijn derde van de middag kon scoren.
  Na weer een treffer van de thuisploeg, was het Den Uyl die de 3-7 op het bord zette, door een van de lat terugspringende kopbal van Van der Burg als nog binnen werkte. Tien minuten voor tijd bepaalde de spits van Forza, die als ik het goed gezien op ook drie keer scoorde, de eindstand op 4-7 bepaalde.

  Zoals het er nu naar uit ziet haalt Weesp woensdag in tegen Tos Actief, dat uit de eerste 3 duels 1 punt scoorde. De Amsterdammers verloren van de koplopers Diemen en Real Sranang, en speelde gelijk tegen Fortius. Maar of deze wedstrijd gespeeld gaat worden is gelet op de alsmaar stijgen COVID besmettingscijfers nog maar zeer de vraag.