• Om maar meteen met de deur in huis te vallen, dit was een wedstrijd waarvoor voetballers vroeg opstaan. En met vroeg opstaan bedoel ik, om half 1 je bed uit rollen met een kater, waarna je snel een tosti naar binnen werkt en naar de voetbalclub gaat.

  De heren 5 begonnen na een teleurstellende start van het seizoen met een andere opstelling, de zogenaamde 5-3-2 waar het blok achter voor meer stabiliteit moest zorgen. De stabiliteit was zeker gevonden. Fc Weesp was de eerste helft dominant en kregen daarbij ook de beste kansen op de voorsprong. Een diepe bal op Antonio, een goede aanname, naar binnen trekken en afdrukken met links. 1-0 voor de thuisspelende ploeg Fc Weesp.

  Na de 1-0 bleef Fc Weesp de dominante ploeg, waar Abcoude alleen de lange bal speelde om de technisch begaafde en voornamelijk snelle buitenspelers. Gelukkig heeft Fc Weesp goede backs en daarnaast een goede rugdekking van de centrale verdedigers. Toch was er een moment was concentratie verlies na zo’n 40 minuten in de eerste helft en de spits van Abcoude werd diep gestuurd met een lange bal. De eerste grote kans die Abcoude kreeg ging er helaas in. 1-1 is de stand in een wedstrijd waar Abcoude niet tot geen kansen krijgt.

  In de rust komt het team bij elkaar en besluiten de interim coaches om de opstelling om te gooien. 4-3-3 in de tweede helft.

  De tweede helft heeft hetzelfde spelbeeld. Fc Weesp constant in de aanval, waar Abcoude de bal met elke mogelijkheid lang schiet naar de buitenspelers. De verdediging van de heren 5 geeft alles wat ze hebben en dat loont. Abcoude krijgt bijna geen kansen, maar met een vreemde wind die veel vat krijgt op de bal, zal er altijd eentje verkeerd vallen. Na weer een diepe bal van Abcoude valt de ballen tussen de keeper en laatste man. Een miscommunicatie achterin, waar de aanvaller van kan profiteren en ja hoor... de spits kopt de bal over de keeper heen, wat betekent dat het nu onverdiend 1-2 voor Abcoude staat. Je kon de gedachtes van de gezichten aflezen, dit gaat toch niet weer gebeuren na twee wedstrijden waar meer uit kon worden gehaald.


  De mannen van het vijfde bleven echter hun eigen spel spelen en kwamen nog dichter in de buurt van het goal van Abcoude. Elke bal die voor de buitenspelers van Abcoude was bedoeld, kwam of niet meer aan, of de spelers waren te moe voor een goeie actie. Na goed aanvallend werk van Mark werd hij in de zestien naar de grond gewerkt. PENALTY! Het moment om terug te komen in de wedstrijd. Mark wil de penalty zelf nemen, legt aan en... mist met nog geen cm langs de paal. De stand blijft zoals het is.

  Na een fase waarin Fc Weesp alweer aanvallend dominant is, wordt een overtreding gemaakt op een vrij ongevaarlijke plek. De speler van Abcoude wordt aangesproken door de scheids omdat het de zoveelste overtreding is. De speler van Abcoude schiet in een kronkel en duwt de scheids weg. De spelers van Weesp springen erbij, waarna de speler van Abcoude nog een speler bij de nek pakt. Wat een sensatie op de zondagse velden, maar dit gedrag kan natuurlijk niet worden geaccepteerd. ROOD voor Abcoude. Met een man meer moet er wat uit te halen zijn voor de mannen van Weesp. Voorzet van de rechterkant en BAM Jimmy kopt de bal in het doel. 2-2 in een wedstrijd die Weesp nu toch moet gaan winnen.

  Weesp blijft doordrukken, waar Abcoude eigenlijk geen kansen meer krijgt. Goeie kap van Zep, hij schiet van afstand, recht in de handen van de keeper, de keeper laat los, bal gaat over de lijn, keeper springt erop, NO GOAL zegt de scheids. Waar iedereen overduidelijk zag dat de bal meer dan een meter over de lijn was. De spelers van Weesp houden het niet meer en een van de spelers praat teveel tegen de scheids, gele kaart voor de speler van Weesp. Wat betekent dat er nu weer evenveel spelers van beide partijen op het veld staan. Toch lukt het Fc Weesp om de betere partij te blijven. Bal op Antonio, hij neemt de bal mee en haalt de trekker hard over. De bal vliegt net de onderhoek in! GOAL voor Weesp de verlossende 3-2, waar de wissels staan te schreeuwen van spanning. Je kon zelfs nog een supporter horen die op de parkeerplaats buiten het complex stond te juichen

  In de laatste 5 minuten bleef het spelbeeld hetzelfde. Roy kwam door in het middenveld en kreeg een smerige overtreding met twee benen vol op z’n enkel. De bovenkamer werd even oververhit waar Roy de speler van Abcoude in z’n nek greep, onnodig en niet slim op dit moment. ROOD voor Weesp en GEEL voor Abcoude. Met maar lieft 9 spelers aan beide kanten kwam het verlossende fluitje van de scheids. De eerste punten van het seizoen zijn binnen voor de mannen!

  De overwinning van de heren 5 zat er aan te komen. Met veel nieuwe gezichten was het een kwestie van tijd, voordat het team op elkaar in gespeeld zou zijn. Deze overwinning laat zien dat het team voor elkaar wil werken en de fouten die worden gemaakt accepteren en proberen op te lossen met elkaar!

  Op verzoek van Jimmy zal ik de doelpuntenmakers onder het bericht gaan plaatsen in de toekomst!
  ⚽️⚽️ Antonio
  ⚽️ Jimmy

  Profielfoto van supporters_fc_weesp