• Vrijdag 12 november 2021 35+1 

  Welkom terug lezers. Neem even rustig een bakkie koffie. Ga er even voor zitten. De 35+1 had een voetbalavondje op de agenda staan bij Zeeburgia. Ondertussen is bekend dat we in de app voldoende spelers hebben. Op de avond zelf is het soms wat krapper. In dit geval hadden we voldoende positieve reacties om te kunnen gaan voetballen. Iets te veel eigenlijk. 1 speler bleek ook een positieve reactie op zijn Coronatest te hebben gehad. Een tweede speler had direct contact gehad met iemand die Corona had. Verstandig om dan thuis te blijven. Aanvoerder Martin telde de koppen. 7 man. Hiervan waren Rinse en Aize ook nog eens niet fit. Zorro zat overigens al bij de 7 spelers. Wat te doen? Hoog beraad. Afmelden en om 19.30 uur bij het Helletje verzamelen? Verleidelijk. Of toch gaan en dan mogelijk na 5 minuten stoppen met voetballen als we met 6 man komen te staan? De sportieve optie. Wikken, wegen. Toch maar gaan voor de sportieve optie. Ondertussen was bekend dat de 35+2 niet ging spelen. Harm voegde zich bij de groep. In al deze consternatie hield de verslaggever niet al het nieuws in de app meer bij. Het verzoek was om een trein eerder te nemen; alleen had de verslaggever dat even niet op zijn netvlies. Het team bleef gelukkig op hem wachten. Ook al was het dat hij de tas met shirtjes had. Dus door naar Zeeburgia met de trein. Even tussendoor. Het duurt nog even voordat er gevoetbald wordt in het verslag. TOG had zich al afgemeld. Bij aankomst bij Zeeburgia bleek ook Buitenboys zich te hebben afgemeld. Zeeburgia ging tegen WVHEDW spelen om 20.00 uur. FC Weesp kon dus toch nog even een bakkie doen in de kantine. Dus maar goed dat we niet de trein eerder hadden gehaald. Dus 20.25 uur op het veld. Warming up. Iets na 20.30 uur zou er gevoetbald worden. 

   

  35+1 vs WVHEDW 2-2 

  WVHEDW had 12 man bij zich en bijna genoeg voor 2 teams. De wedstrijd begon niet in een goede sfeer. Dat werd alleen maar erger. Een sliding op Michael. Op onze keeper? Echt serieus? Gelukkig was Zorro van de partij om deze kerel daarop aan te spreken. Gewaarschuwd door de vorige keer speelde FC Weesp wat compacter. WVHEDW mocht het spel maken. Met een aantal goede spelers lukte dat ook aardig. Een mooi gekruld schot bracht de 0-1 op het scorebord. FC Weesp kwam er regelmatig goed uit. Harm was het aanspeelpunt en hield de bal goed vast. Andere spelers konden goed aansluiten dan. Chris was degene die de 1-1 geplaatst binnen schoot. Lekker balletje. Aize stond gezellig met zijn tegenstander vlak voor de keeper. De keeper zag even niet zo veel. FC Weesp kon niet lang genieten van de voorsprong. Wederom een goede aanval van WVHEDW waarbij de aanvaller deze keer van dichtbij kon binnenschieten. 1-2. Een kleine tegenvaller. FC Weesp bleef rustig het balletje laten gaan. Martin trad afentoe corrigerend op. Een klein schouderduwtje van Martin komt toch nog steeds aan zullen we maar zeggen. Een mooie lange aanval van FC Weesp. Vince kwam aanlopen bij de 2e paal en schoot de bal rustig binnen. 2-2. Hierbij werd Vince omver gelopen. Dit leek oprecht op een ongelukkige botsing. Vince wel door zijn enkel heen. Even een momentje van rust. De begeleider van Zeeburgia riep dat de laatste minuut inging. Toen sloeg de vlam in de pan. WVHEDW ging geforceerd in de aanval. Aize verdedigde goed en pakte de bal af van de laatste man. Hij had van eigen helft door kunnen gaan alleen richting de keeper van WVHEDW. Ware het niet dat hij onderuit werd geschopt waarbij er eigenlijk geen intentie was om de bal te spelen. Het was dezelfde speler die ook een sliding op Michael had gedaan. Je kunt het je voorstellen. Een gezellig sfeertje op het veld. FC Weesp ging de minuut uitspelen door de bal rond te tikken. Christian had nog een mooie poging om de bal richting het terrein van TOB te schieten. Uiteindelijk was het mooi geweest. Het bleef 2-2. Nog wat vervelende woorden na de wedstrijd. Eigenlijk zou je een soort van Uber systeem moeten inlasten bij de 35+. De teams moeten elkaar een score geven op sportiviteit. Je speelt zonder scheidsrechter. Als een team te vaak lage scores krijgt…dit concept moeten we nog eens verder uitdenken.  

   

  35+1 vs Zeeburgia 2-0 

  De wedstrijd begon goed in een vriendelijke sfeer. Beide teams hadden tegen WVHEDW een nare ervaring. Creëert toch een band. De teams waren redelijk gelijkwaardig. Het spel ging lekker op en neer. In een rustig tempo. De keepers waren de mannen van de wedstrijd. Zeeburgia had een aantal grote kansen. Daar stond steeds Michael op de goede plek. Een van de spelers van Zeeburgia had een geweldige individuele actie. Hij had Michael ook al bijna omspeeld en koos toen voor een lobje. Helaas voor hem ging die over. Hij kreeg nog wat feedback van zijn medespelers daarover. FC Weesp had ook de nodige kansen. Uiteindelijk stond Vince op de goede plek om de rebound van een schot van Aize binnen te tikken. 1-0. FC Weesp drukte niet door, waardoor elke aanval van Zeeburgia ook gevaarlijk werd. FC Weesp had een van de mooiste aanvallen van de avond. Rinse pakte de bal af op eigen helft en dribbelde ver op. Pasje na Aize. Overstapje. Vince door richting de achterlijn. Voorzet. Aize pasje achter het standbeen naar Rinse. En toen. Ja, toen. Hier lopen de verhalen uit elkaar. Het ene verhaal is dat Rinse de bal precies goed legde voor Martin, maar dat Martin zijn looplijn niet goed afmaakte en daardoor niet kon scoren. Het andere verhaal is dat Rinse liever om half 8 had willen verzamelen in het Helletje en dus expres de bal te hard gaf, omdat Martin uiteindelijk had besloten om toch te gaan voetballen. Kies vooral het verhaal dat je aanstaat. Martin was zich nog niet bewust van dit verhaal en bracht niet veel later Rinse in stelling om te scoren. Dat is niets voor Rinse dat deed hij ook gewoon niet. In de laatste minuut maakte FC Weesp toch nog de 2-0. Vince speelde Rinse aan. Rinse kon scoren, maar deed dat niet. Aize liep mee bij de 2e paal. Hij kon zelfs de bal rustig aannemen en daarna scoren. Dat was het einde van een lekkere pot over en weer. Complimenten overigens voor de rechtsback van Zeeburgia. Dat was overigens een speler van TOB. Hij zou invallen bij het 35+ team van TOB, dat niet kwam. Toch nog lekker gevoetbald. 

   

  3e helft. 

  Rustig douchen. Een klein drankje in de kantine van Zeeburgia. Timing was perfect. Toen de drankjes op tafel kwamen, begon het buiten hard te regenen. Dan is het opeens 7 voor 11. De trein gaat om 23.01 uur. Kunnen we dat redden. De verslaggever had verwacht dat het al knap was als het besluit voor dat tijdstip zou zijn genomen. Maar het Helletje lonkte. Besluit werd binnen 15 seconden genomen. Martin snel afrekenen. Snel naar het station Sciencepark.  Terug naar Weesp. Michael bij het station uitgezwaaid met de wastas voor Agnes –grapje-. Door naar het Helletje voor de sterke verhalen en mogelijk nog goede anekdotes voor in het verslag. Een van de aanvullingen was dat Zorro ook nog had kunnen scoren tegen Zeeburgia. Een fraaie aanval die onterecht niet is vermeld in het verslag. Maar Zorro schoot de bal echt net voorlangs. Verder was het goed om ook nog een speler van de 35+2 in de Helletje tegen te komen. Hij was de beste speler van de 3e helft. Ondertussen waren de Corona-maatregelen doorgekomen. Wie weet waren dit weer voorlopig de laatste wedstrijden van deze competitie. Anders over 2 weken naar TOB. 

  Verslaggever 35+1