• Dit verslag moet toch weer even relaxed beginnen. Wederom pak een bakkie koffie erbij. Het is toch een soort van lockdown. Onthaast even. Daar voegen we de volgende anekdote aan toe. De verslaggever was laatst op de club. Onze club. FC Weesp. Bij het fietsenrek werd de verslaggever aangesproken. “Ben jij de verslaggever van de 35+?” Hij bleek een vaste lezer van het verslag te zijn. Uiteindelijk kon de verslaggever dan ook niet anders doen dan bekennen dat hij het is. Ik ben het dus.  

  Kijk dit is de goede modus voor dit verslag. Als verslaggever werk ik soms ook in de avond. Laptopje voor de neus. Komt er een berichtje van aanvoerder Martin binnen. Jongens, gefeliciteerd met ons kampioenschap! Kijk. Sommige voetballers worden op het veld kampioen. Sommige achter de TV. De 35+1 werd dus kampioen achter de telefoon of achter de laptop. Denk je toch wel aardig wat meegemaakt te hebben. 

  TOG had voorgesteld om de laatste speelavond te annuleren. Kroegen dicht. Kantine dicht. Kleedkamers wel of niet dicht. Enkele teams hadden zich al afgemeld. Gelijk had TOG. TOG had ooit het plan om de laatste avond er echt een groot feest van te maken. Dat had toch wat geweest. Als dat allemaal niet kan, dan is het beter om ook maar even niet te voetballen op dit niveau. 

  Met het annuleren van de laatste avond is de volgende eindstand bereikt. Kleine opvallendheid in de eindstand. Dit is het doelsaldo van TOG. Het negatieve doelsaldo bestaat uit 4 doelpunten voor en 6 tegen. Dat noemen we voetballen vanuit een gesloten verdediging. 7x de nul gehouden. Wat een helden! 

  Nummer 

  Club 

  Wedstrijden 

  Punten 

  Doelsaldo 

  1. 

  FC Weesp 35+1 

  11 

  20 

  +12 

  2. 

  WVHEDW 35+2 

  10 

  18 

  +9 

  3. 

  TOG 35+1 

  11 

  -2 

  4. 

  Zeeburgia 35+3 

  10 

  -7 

  5. 

  Buitenboys 35+2 

  -12 

   

  Terug naar de mannen van FC Weesp. Een kampioenschap achter een laptop. Daar moeten we dan toch iets meer van maken. Dus een goed moment om even rustig terug te kijken. Dit doen we met een aantal terugblikken. Deze kunnen soms wat lastig te lezen zijn als je er niet bij bent geweest. Met een beetje fantasie kom je echt wel een eind. Zeker als je de 35+1 een beetje kent. Hierbij gaan we in een keer naar 8 oktober 2021 aangezien de verslaggever het thuistoernooi van eind september gemist had. 

   

  Toernooi 8 oktober 2021 bij WVHEDW 

  De rode draad. Aanwezigheid. Het begon meteen op 8 oktober 2021 met de volgende zin “Het leek we een avondje zoals ooit in de serie All-stars. Je zit met 15 man in de groepsapp. Aanvoerder Martin vraagt wie er vrijdagavond kan spelen. Uiteindelijk 7 positieve reacties, waarbij onder deze 7 zelfs niet iedereen fit was.” Uiteindelijk nog een aantal invallers geregeld en lekker gaan voetballen. 

  Mooi moment die avond was in de 5-0 overwinning tegen Buitenboys “ De wedstrijd was een wedstrijd waarin het allemaal lukte. Nou oke. Niet alles. Een doelpoging kwam op het dak van de kantine van WVHEDW terecht. Gelukkig geen schade aan de zonnepanelen. De wedstijdbal bleek een bal van FC Weesp te zijn, dus die moesten we toch echt zelf gaan halen. Gelukkig doet de moeder van Michael de was niet meer aangezien de kleding van deze speler aardig vies was geworden bij deze exercitie.”  

  Een mooi voorbeeld van “Niet alle helden dragen capes!” 

   

  Vrijdag 29 oktober 2021 35+1 bij Buitenboys 

  De rode lijn hebben we direct te pakken. “Bij uitvraag van aanvoerder Martin kwamen we op 6 spelers uit. Dus net 1 te weinig voor 7 tegen 7. Gelukkig hebben we een 7e speler weten te strikken die in dit verslag onder de schuilnaam van Zorro zijn wedstrijden zal spelen. Dus geen wissels.” 

  Over het voetbal kunnen we kort zijn. Slechts 2 wedstrijden gespeeld. Daar waren we op zich wel blij mee zonder wissels. Het dieptepunt vond ook plaats in de 3 helft. Martin snel naar de bar. Niet helemaal duidelijk waar het mis ging in de logistiek, maar gevoelsmatig leek het uren te duren. Probleemanalyse was verder niet nodig. De drankjes waren er. Tijd voor de evaluatie. Hierbij complimenten voor de hattrick-held Friso. Netjes hoor. Keeper Dave stond er kranig vandaag. Voor meer details verwijs ik door naar het verslag. 

   

  Vrijdag 12 november 2021 35+1 bij Zeeburgia 

  De rode draad om mee te beginnen. “Ondertussen is bekend dat we in de app voldoende spelers hebben. Op de avond zelf is het soms wat krapper. In dit geval hadden we voldoende positieve reacties om te kunnen gaan voetballen. Iets te veel eigenlijk. 1 speler bleek ook een positieve reactie op zijn Coronatest te hebben gehad. Een tweede speler had direct contact gehad met iemand die Corona had. Verstandig om dan thuis te blijven. Aanvoerder Martin telde de koppen. 7 man. Hiervan waren Rinse en Aize ook nog eens niet fit. Zorro zat overigens al bij de 7 spelers. Wat te doen? Hoog beraad. Afmelden en om 19.30 uur bij het Helletje verzamelen?” 

  In de wedstrijd tegen WVHEDW liet Christian zien dat hij nog steeds lekker zakelijk kan voetballen. Het stond 2-2 en FC Weesp had onder druk gestaan. FC Weesp wilde hier zich onderuit spelen. Als volgt geschiedde. “FC Weesp ging de minuut uitspelen door de bal rond te tikken. Christian had nog een mooie poging om de bal richting het terrein van TOG te schieten. Uiteindelijk was het mooi geweest.” De bal ging overigens nog net tegen de ballenvanger aan, maar het scheelde niet veel. 

  Deze afweging wel of niet spelen bleek nog door te spelen bij een mooie aanval tijdens de laatste wedstrijd. De wedstrijd tegen Zeeburgia. Ik citeer het verslag “FC Weesp had een van de mooiste aanvallen van de avond. Rinse pakte de bal af op eigen helft en dribbelde ver op. Pasje na Aize. Overstapje. Vince door richting de achterlijn. Voorzet. Aize pasje achter het standbeen naar Rinse. En toen. Ja, toen. Hier lopen de verhalen uit elkaar. Het ene verhaal is dat Rinse de bal precies goed legde voor Martin, maar dat Martin zijn looplijn niet goed afmaakte en daardoor niet kon scoren. Het andere verhaal is dat Rinse liever om half 8 had willen verzamelen in het Helletje en dus expres de bal te hard gaf, omdat Martin uiteindelijk had besloten om toch te gaan voetballen. Kies vooral het verhaal dat je aanstaat.” 

  Een mooie afsluiter van het seizoen en van het verslag. Ik wens alle spelers en alle spelers die niet gespeeld hebben, alle supporters en alle lezers een goede winterstop. Hopelijk is het allemaal weer een beetje oke zo rond maart 2022 als we weer mogen.  

  Op zulke momenten drijven onze gedachten weer terug aan degene die er niet bij konden zijn. Het is kampioenschap nummer 5 zonder Barry op het veld. Uiteraard weten we dat je bij ons was en ons hebt gesteund. Helaas heb je nu ook gezelschap van een zoon van een van onze vaste supporters. Zorg goed voor elkaar. 

   

  Verslaggever 35+