• FC Weesp trad afgelopen maandag 13 september op als de gastheer van Ajax en ongeveer dertig Nederlandse Ajax Partnerclubs, voetbalverenigingen waar Ajax nauw mee samenwerkt om het jeugdvoetbal in Nederland verder te ontwikkelen. Tijdens deze meeting is FC Weesp gevraagd toe te treden tot de selecte groep van amateurverenigingen die officieel Partnerclub van Ajax zijn.

  "We zijn erg trots dat Ajax voor FC Weesp gekozen heeft als partnerclub", aldus het bestuur. "We hebben dit te danken aan onze focus op de jeugdopleiding de afgelopen jaren, het team van vrijwilligers die zich inzetten in het bestuur, technische commissie en als trainers om de jeugdopleiding verder te ontwikkelen, en natuurlijk de top-accommodatie in de nabijheid van de Amsterdam Arena en de potentie die FC Weesp heeft met zijn snelgroeiende ledenbestand in de Onderbouw.”

  Uitstraling

  Ajax is een club met één van de beste jeugdopleidingen in de wereld, het is een club die zowel zakelijk en organisatorisch goed geleid wordt en heeft een enorme uitstraling. "Wij denken hier mee dat we, geheel in de lijn van onze visie, een enorme stap kunnen zetten op voetbaltechnisch, organisatorisch en commercieel gebied.”

  Hiernaast gaan we samenwerken met Ajax om onze jeugdtrainers mogelijkheden te bieden zich verder te ontwikkelen, waardoor het niveau van de trainingen verder verbeterd, en het technisch jeugdbeleid steeds beter verankerd wordt binnen de organisatie.

  FC Weesp wil ambitieuse jeugdtrainers de mogelijkheid bieden om zich bij FC Weesp verder te ontwikkelen, maar ook om trainingen te volgen of stage te lopen bij Ajax. Dit biedt kansen voor trainers en voor onze jeugdspelers. Geïnteresseerde trainers kunnen zich melden bij het bestuur.

  Talenten

  FC Weesp wordt een nog aantrekkelijker vereniging om bij te voetballen. De jeugdopleiding gaat nog verder ontwikkeld worden in samenwerking met Ajax en met de KNVB en er liggen directe lijnen met de scouts van Ajax, waardoor talenten zich in de kijker kunnen spelen. We willen jeugdspelers uit Weesp en omringende gemeentes de kans bieden om zichzelf verder te ontwikkelen. Ook de samenwerking met de Golden Boys Voetbalschool, die op zondagen techniektrainingen aanbiedt, is hiervan een belangrijk onderdeel.

  Voor verdere informatie: bestuur@fcweesp.nl

 • Van links naar rechts: Bart Logchies, Ajax Coaching Academy, Rutger ter Hoeven, Bestuurslid FC Weesp, Sander Middelbeek, Ajax Coaching Academy