• FC Weesp JO10-1 vs BFC JO10-2 7-14 

  Vandaag thuis tegen BFC JO10-2. BFC heeft een goede jeugdopleiding, dus FC Weesp wist dat het vandaag aan de bak moest. Alexander was vandaag verhinderd. Omar was er weer bij. Ilai en Sem deden lekker met de JO10-1 mee om zo met 8 spelers te starten. De vader van Sem was de scheidsrechter. De vader van Simon de coach. Jip begon op doel. Simon en Ilai in de verdediging. Omar op het middenveld. Sem en Aziz meer vanuit de aanval. Amr en Awet begonnen in de wissel, maar zouden na 6 minuten alweer meespelen. Dit alles met zeker voor november heerlijk weer. 

  De teams waren ongeveer even goed aan het begin van de wedstrijd. Het spel ging op en neer. Dat maakte het een superleuke wedstrijd. Aanvallen over en weer. Jip is een geweldige keeper en hield veel ballen tegen. De keeper van BFC had wat moeite met uitverdedigen. Alleen de schoten van FC Weesp hield hij echt super tegen. Vanuit een intrap na een uitbal aan de zijlijn maakte BFC uiteindelijk de 0-1. Omar onderschepte een van de ballen de keeper van BFC. De keeper redde goed. Alleen stond Aziz precies op de goede plek om de 1-1 binnen te tikken. Simon en Ilai waren aan het heersen in de verdediging. Wat pakten zijn veel ballen af. Amr voetbalde heel goed in het eerste kwart. Hij pakte veel ballen af en zorgde ervoor dat FC Weesp veel kansen kreeg. Alleen geen goals meer in het 1e kwart. 1-1. 

  In het 2e kwart ging Sem keepen. Dat deed Sem erg goed. Net zoals vorige week. Ik laat de zin weer staan. “Soms dacht de verslaggever dat er een tegendoelpunt zou vallen, maar dan stond Sem gewoon weer op de goede plek om de bal tegen te houden”. Ilai mocht in de aanval spelen. Na een pass van Aziz schoot Ilai de 2-1 binnen. Na een mooie 2-2 van BFC liet Awet zien dat hij goed kan verdedigen en goed kan aanvallen. Awet pakte de bal af en dribbelde naar voren. Awet paste de bal naar Ilai die de 3-2 binnen schoot.  Complimenten voor Ilai en Awet. Awet heeft alle kwaliteiten van een moderne verdediger. BFC had natuurlijk ook een goede ploeg en kwam terug in de wedstrijd door 3-3, 3-4 en 3-5 te maken. Sem liet wederom zien dat hij als keeper ook lekker mee kan voetballen. Een goede uittrap van Sem kwam uit bij Omar die netjes, hard in de hoek de 4-5 binnen schoot. Dit was de ruststand. De vader en de moeder van Jip hadden de limonade voor de jongens geregeld. Het coachpraatje kon kort. De jongens van FC Weesp speelden namelijk erg goed. 

  Het 3e kwart ging helaas niet zo goed. FC Weesp voetbalde best lekker. Alleen bij balverlies ging het niet goed. Dan kwamen de 2 verdedigers van FC Weesp steeds tegen 3 aanvallers van BFC. BFC speelde dat keer op keer goed uit. Dat hoort bij het niveau waar FC Weesp op speelt. Hierdoor liep BFC uit tot 4-10.  

  -Een uitstapje hierbij is dat bij de laatste training we een partijvorm hadden gedaan waarbij iedereen soms op zijn eigen plek stond, maar ook de aanvallers in de verdediging en de verdedigers in de aanval. Iedereen moet snappen wat er op een andere plek nodig is. Alleen in de wedstrijd wellicht beter om wat minder met de posities te schuiven. Tip voor de coach.- 

  Het 4e kwart ging Jip keepen. Jip had eerder die morgen voor het eerst bij de JO11-1 ingevallen. Superstoer van Jip!  Het laatste kwart begonnen we gewoon weer op 0-0. Dit biedt de jongens weer de ruimte in hun hoofd om er weer vol voor te gaan. Aziz onderschepte de bal en maakt de 1-0 (5-10). Niet veel later maakte Aziz ook de 2-0 (6-10) op aangeven van Sem. BFC liet dat niet zitten en kwam weer terug tot 2-4 (6-14). In een tegenaanval gaf Amr de bal mee aan Sem. Sem dribbelde verder en gaf een mooie voorzet op Omar die de eindstand van het 4e kwart op 3-4 bracht en de eindstand op 7-14. De goed leidende vader van Sem floot toen voor het eind. 

  Daarna de gebruikelijke boxen en de penalty’s. Het broertje van Simon nam ook een penalty. Het zusje van Aziz ook. Hiermee eindigde de sportieve wedstrijd. Het mooie is dat de ouders nog even kijken van wat er beter had gekund. Zonder het 3e kwart was het 7-9. Daar zitten zeker de aanknopingspunten om verder op te trainen. Ondertussen zijn de jongens alweer lekker aan het voetballen op het veld. Zo eindigde een lekkere wedstrijd met een lekker zonnetje rustig op veld 4. 


  Verslaggever JO10-1