• JO10-3 komt goed uit de startblokken

  De eerste wedstrijd van het seizoen. Vroeg op de zaterdagochtend, maar met een gezond portie energie. FC Weesp JO10-3 speelt uit tegen Forza Almere JO10-1. Het Weesper team is zo goed als bij elkaar gebleven, dus onbekend voor elkaar zijn ze niet.

  Na de ‘tactische’ voorbespreking begon FC Weesp zeer voortvarend aan de wedstrijd. Met Luke op doel, Milan en Jayden in de verdediging, Sam en Julius aan de zijkanten en Lise in de spits. Cody nam als eerste de reserverol op zich. De tegenstander werd flink opgejaagd en bij balbezit werd goed positiespel gespeeld. Het leidde al vrij snel tot de eerste kansen. Uiteindelijk wist Jayden met een droge knal de score te openen. Daarna ging het snel. FC Weesp bleef goed georganiseerd spelen. Het was Cody - koud in het veld - die na een mooie combinatie met Sam knap afrondde en de 2-0 op de borden zette. De 3-0 kwam op naam van Sam. Na een mooie individuele actie schoot hij raak. FC Weesp had de wedstrijd goed onder controle. Via een mooie aanval via links, wist Sam de bal voor te geven op Julius. Die aarzelde niet en maakte de 4-0. Ook de 5-0 viel snel erna. Het was Lise die zich vrij speelde en met een harde knal de bal in het net schoot.

  Na een korte pauze leek FC Weesp even vergeten op welke positie ze moesten staan. De ‘organisatie’ was een beetje weg en Forza Almere maakte daar dankbaar gebruik van en scoorde 2x. FC Weesp was wakker geschud en speelde daarna weer zoals de eerste 20 minuten. Sam beloonde zichzelf na een mooie passeer actie en maakte de 6-2. Ook de 7-2 werd door Sam gemaakt. Jayden dribbelde snel in aan de zijlijn en schoot hard op de lat. Sam wist de bal uit de rebound in de goal te werken.

  Cody wisselde Luke af in het doel. Met Luke in het veld bleef FC Weesp op zoek naar meer doelpunten. De 8-2 werd gemaakt door Jayden. Hij dribbelde slim in vanaf de zijkant en schoot raak. FC Almere deed daarna wel wat terug. FC Weesp liep teveel vooruit en vergat te verdedigen. Dit kostte 2 doelpunten: 4-8.
  Toch was het slotakkoord voor de spelers in de nieuwe blauw-witte tenues. Sam maakte met een knap afstandsschot zijn vierde goal van de wedstrijd, waarna Jayden zijn derde liet aantekenen. Ook Luke wist het doel te vinden. Een prima voorzet van Julius werd door Luke rustig langs de keeper geschoten. De eindstand werd door Sam op de borden geschoten: 4-12!

  Een knappe overwinning met zeer sterk verdedigend werk van Milan, die als ware ausputzer achterin heerste. En verder leuk aanvalspel met veel snelheid en mooie acties. Al met al een heerlijke ochtend met mooie voetbal en heel veel plezier.

  coach Joost