• FC Weesp JO9-3 speelde deze zaterdag thuis tegen de JO9-2 van Nederhorst. Na de prima overwinning van vorige week stapten de spelers vol zelfvertrouwen het veld in. Iedereen was aanwezig, waardoor we 3 wissels hadden. We begonnen met Luke op doel.
    In de eerste minuten van de wedstrijd ging het gelijk op. Er werd goed positiespel gespeeld, maar tot echte kansen leidde dit nog niet. Joep was dichtbij de openingstreffer, maar de keeper van Nederhorst wist de bal goed tegen te houden. Ook Luke moest een paar keer reddend optreden op doelpogingen van Nederhorst. Uiteindelijk was het toch FC Weesp die de score opende. Sam werd door Joep in de diepte aangespeeld aan de rechterkant van het veld, kapte naar binnen en schoot de bal hard in het net 1-0. De ban was gebroken. 
    FC Weesp had de zaakjes goed op orde en Nederhorst kwam er niet meer doorheen. Na goed afjagen, maakte Lise heel cool de 2-0. Meteen na de aftrap drukte FC Weesp door. Een afgeslagen aanval van Nederhorst leidde een prachtige uitgespeelde counter van FC Weesp in. Julius ging alleen op de keeper af en wist de bal keurig in het doel te schieten. 3-0 bij rust!

    Na de rust was FC Weesp niet helemaal wakker. De organisatie was weg en Nederhorst maakte de 3-1. Ook kregen zij goede kansen op de 3-2, maar Luke wist dit te voorkomen. Toen de organisatie weer wat terug was, kwam FC Weesp snel op 4-1 door een mooi afstandsschot van Joep. Kort daarna maakte Jayden de 5-1, waardoor de wedstrijd gespeeld leek. Toch wist Nederhorst nog op 5-2 te komen. FC Weesp bleef echter rustig en goed voetballen. Er kwamen flink wat kansen, maar zowel Jino (één-op-één met de keeper) Cody (mooie afstandsschot) als Luke (van dichtbij net over) wisten de bal niet achter de keeper te krijgen. Uiteindelijk kreeg Jayden het ineens op z’n heupen en scoorde de 6-2, de 7-2 en de 8-2. Vlak voor tijd maakte Luke nog zijn verdiende doelpunt en zette de eindstand op 9-2. Opnieuw een mooie overwinning. Het veldspel wordt steeds beter en saamhorigheid is prachtig om te zien! Een leuke, zonnige zaterdagochtend.

     

    de coach