• Vol goede moed en met de mooie overwinning van afgelopen week op zak, stond FC Weesp JO10-3 te trappelen om de volgende wedstrijd te spelen. Tegenstander was AS’80 JO10-9. FC Weesp speelde thuis en de spelers waren al vroeg aanwezig. Na een goede warming-up en een ‘tactische’ voorbespreking klonk het beginsignaal.

    Met Cody op doel, Jayden en Milan in de verdediging, Sam en Julius op de flanken en Lise in de spits startte FC Weesp de wedstrijd. Joep was eerst reserve. Al snel bleek dat AS’80 van een ander kaliber was dan Forza Almere van vorige week. FC Weesp werd teruggedrongen en kwam niet in het eigen spel. AS’80 liep vrij makkelijk uit naar 0-3. Daarna kreeg FC Weesp wat meer grip om de wedstrijd. Met Joep binnen de lijnen, kon FC Weesp wat verder van het eigen doel spelen. Dit leverde ook een paar kansjes op. Sam schoot goed in de verre hoek, maar de bal werd knap tegengehouden door de keeper van AS’80. Jayden schoot rakelings naast en Julius wist de bal niet goed te raken. Na het eerste kwart stond het 0-3. In het tweede kwart ging het op en neer, maar was het geluk iets meer aan de kant van AS’80, wat tot een 0-5 tussenstand leidde. FC Weesp zette weer een tandje bij en creëerde opnieuw wat kansen. Het was Joep die de 1-5 binnen schoot. Toch wist AS’80 voor rust nog wel 2x te scoren. 1-7 bij rust.

    In de tweede helft wisselde Jayden Cody af op doel. De puntjes werden nog even op de I gezet ten aanzien van de positionering in het veld. Opnieuw ging het spel gelijk op, maar lukte het FC Weesp niet om de scoren. De keeper van AS’80 was een grote sta-in-de-weg. Pogingen van Lise, Cody en Milan stranden in de handen van de keeper. Aan de andere kant wist AS’80 wel weer te scoren. FC Weesp liep teveel naar voren en vergat zo te verdedigen. Dit kostte twee tegendoelpunten 1-9. In het laatste kwart speelde FC Weesp wel weer wat georganiseerder en lukte het Sam nog om een goal te maken. Toch was het slotakkoord voor AS’80. Twee mooie afstandsschoten zorgden voor de eindstand 2-11.

    Met wat teleurgestelde gezichtjes werden de penalty’s wel door FC Weesp gewonnen. Een soort koude douche deze zaterdag, maar aan de inzet lag het niet. Alle spelers deden hun stinkende best, maar de tegenstander was vandaag gewoon een maatje te groot! Komende zaterdag nieuwe ronde, nieuwe kansen.

    Joost
    Coach JO10-3