• Zaterdag 5 juni 2021: FC Weesp JO9-1 vs Victoria J09-2 6-14  

  Een positieve wending voor de spelers. Er kunnen toch weer wedstrijden gespeeld worden. Voor het eerst sinds oktober vorig jaar. In de tussentijd is Jesse naar een andere vereniging gegaan. Zijn plek wordt nu overgenomen door Awed die dit jaar bij FC Weesp is komen voetballen. 

  In de loop naar de wedstrijd alle zaakjes weer netjes regelen. Het team compleet. We begonnen in de volgende opstelling. Imrane op doel. Simon en Alexander iets meer vanuit achteruit. Jip en Awed op het middenveld. Aziz iets meer voorin. Amr en Charlie begonnen in de wissel en zouden na 6 minuten weer meedoen. Vandaag werd er 4 x 12,5 minuut gespeeld. 

  De wedstrijd begon gelijkwaardig. Victoria speelt al netjes in de formatie en liet het balletje rond gaan. In het 1e kwart kon FC Weesp met passie en fanatisme het goed bijbenen. Jip bleek vandaag met een volle batterij aan de wedstrijd te zijn gestart. Jip zette goed druk. Hij veroverde de bal en schoot de 1-0 binnen. Victoria kwam terug tot 1-2. Wederom een goed drukmoment. Aziz racede het hele veld over. Aziz pakte de bal af. Aziz keek goed om zich heen en zag Awed vrij staan. Awed mocht van dichtbij de 2-2 maken. Top dat Awed zijn debuut bij FC Weesp een doelpunt mocht maken.  Dit was het eerste kwart.  

  In het 2e kwart ging Jip keepen. Ondanks het goede keeperswerk van Jip kreeg FC Weesp aardig wat goals tegen door foutjes van zijn teamgenootjes voor hem. Daardoor liep Victoria uit tot 2-6. Achteraf was dit al beslissend. Simon liet zich van zijn goede kant zien. Naast dat Simon veel ballen afpakte, bleek Simon ook een ijskonijn in de opbouw. Victoria zette namelijk direct druk bij een korte pass van de keeper op een verdediger. Simon paste veelal de bal rustig naar 1 van zijn maten. 

  In het 3e kwart ging Awed keepen. Awed had dat nog niet zo vaak gedaan. Dit kostte een paar doelpunten.  Toch goed dat we het geoefend hebben. Zeker met de trainingen van keeperstrainer Arthur gaan we hier verbeteren. Charlie kwam steeds beter in de wedstrijd. Charlie ging als een sticker zijn tegenstander volgen. Dan zijn sterke lichaam gebruiken.

  Victoria scoorde 4 keer tegenover een lekker doelpunt van FC Weesp. Jip had de 3-6 met een droge knal gemaakt. 3-10 dus na het 3e kwart. 

  In het 4e kwart ging Alexander keepen. Alexander houdt overzicht en ging zijn maten goed neerzetten. De opdracht van de coach was om het 4e kwart te gaan winnen. Hier ging FC Weesp voortvarend mee aan de slag. Jip gaf een geweldige voorzet richting de 2e paal. Imrane stond daar klaar om met zijn hak de 4-10 te maken. Wat een heerlijke goal! Amr moest even wennen weer aan het veldspel, maar in het 4e kwart zagen we de “oude” Amr weer. Onze Pirlo. Lekker passen. Goede acties.  Wederom een goed omschakelmoment. Aziz zette weer goed druk. Amr stond op de goede plek om de 5-10 binnen te schieten. Daarna werd FC Weesp wat slordiger en ging het spel naar 5-14.  Jip maakt het eerste doelpunt en ook het laatste doelpunt. Hiermee bekroonde Jip zijn uitstekende wedstrijd. 6-14. Daarna high-fives / boxen met de tegenstanders en afsluitend de penalties. 

  Veel positieve dingen gezien bij FC Weesp. Veel enthousiasme. Lekker weer gespeeld. Glimlachen op de gezichten van de spelers. Ook weer aandachtspunten om te verbeteren. Handelingssnelheid omhoog. Focus. Wellicht toch een beetje tactisch gaan trainen. Lekker begin van het weekend.

   

  Verslaggever JO9-1