• FC Weesp JO10-1 vs Waterwijk JO10-4 4-10 

  De dag na de persconferentie. Zou dit voorlopig de laatste wedstrijd worden? We gingen gewoon voetballen. Nu het nog kon. Aziz en Awet waren niet helemaal zeker of ze van de partij konden zijn. Vandaar dat Jayden en Sam gevraagd waren om in te vallen. De wedstrijd begon in beste frisse omstandigheden. Koud windje erbij. Een beetje regen. Winters gewoon. Tijn had zich aangeboden om te fluiten. Top! Jayden begon op doel. Alexander en Simon in de verdediging. Amr op het middenveld. Aziz en Jip voorin. Omar, Awet en Sam begonnen in de wissel en zouden na 6 minuten alweer meedoen. 

  Waterwijk begon gretiger aan de wedstrijd. Ze wilden de bal graag hebben. Als ze daarbij hun lichaam moesten gebruiken, dan deden ze dat. Waterwijk liep langzaam uit tot 0-3. FC Weesp verloor soms wat makkelijk de bal. Dat maakte Waterwijk goed af. FC Weesp creëerde een paar mooie kansen, maar die gingen er niet in. Ondertussen had Simon al laten zien dat hij er zin in had vandaag. Hij pakte echt veel ballen af. Alexander behield de balans in het team en paste de bal goed naar zijn maatjes. Dus geen reden voor paniek na het eerste kwart. Ondertussen was Aziz helaas uit de wedstrijd gestapt. Hij had het zo koud. Hij leek wel ziek. Even geen risico nemen, hoe graag we Aziz er ook bij wilde houden. De andere spelers zouden het overigens ook erg koud krijgen, maar dat was einde 3 kwart en in het 4e kwart. 

  Het tweede kwart ging Amr op doel. Even zoeken naar de goede modus. Awet speelde ook regelmatig als aanvaller. Goede acties.  Awet mocht ook de 1-3 maken. Sam gaf een mooie steekpass op Omar. Omar legde de bal breed en was niet te missen voor Awet. Dat deed hij dus ook niet. Omar maakte goede acties in het 2e kwart. Leuk om naar te kijken. Niet veel later was Awet de aangever vanaf de linkerkant en kon Sam de 2-3 binnen schieten. FC Weesp kwam langzaamaan weer terug in de wedstrijd.  Waterwijk had ook een goed team en speelde goed, verzorgd voetbal. Met mooie aanvallen werden de 2-4 en de 2-5 gemaakt. Jip speelde dit kwart linksachter. Dit belemmert Jip niet om de corners van rechts te nemen. Jip schoot de bal voor de goal richting Jayden. Jayden pikte de bal op en schoot deze tussen iedereen door 3-5. Even later werd een schot van Jip gekraakt. Daar stond Jayden weer op de goede plaats om de 4-5 binnen te schieten.  De bekende aansluitingstreffer. Tijn floot niet veel later voor de rust. 

  Het weer werd slechter en slechter. Guurder en guurder. Jip ging keepen. Waterwijk kreeg de overhand in de wedstrijd. Met alle regen deed de apparatuur van de verslaggever het ook niet meer zo lekker. Jip keepte als een leeuw. Amr zorgde voor de verbinding van verdediging naar aanval. FC Weesp kwam er wel minder vaak doorheen. 4-7 na het 3e kwart. 

  Sommige spelers wilden eigenlijk niet meer spelen. Coach Aize overwoog om te verzoeken om de wedstrijd eerder te laten stoppen. Toch maar doorgespeeld. Jip wederom op doel. Hij deed het fantastisch. De vermoeidheid, de kou. Er werden foutjes gemaakt en Waterwijk rondde dat netjes af. FC Weesp kwam er wel vaker uit met een aantal goede schoten op doel. FC Weesp zou echter niet meer scoren. We houden het op 4-10 als eindstand.  

  Geen penalty’s vandaag. Brrrr. Snel de kantine of snel naar huis. Terugkijkend op een wedstrijd met 2 gezichten. Een goede kant met mooie aanvallen en mooie goals. Een minder goede kant met makkelijk balverlies en veel goals tegen. Het goede spel overheerst. Hiermee willen we verder gaan. We weten alleen nog even niet wanneer. We wachten rustig verdere berichtgeving van de KNVB af. 


  Verslaggever JO10-1