• FC Weesp heeft haar eerste bekerduel winnend afgesloten. In een knotsgek duel verspeelden de Weespers een 5-2 voorsprong, maar wonnen de wedstrijd als nog met de bizarre cijfers 8-5. Uw verslaggever was dusdanig verrast door dit scoreverloop dat hij papier tekort kwam om alle details vast te leggen.

    FC Weesp schoot als een komeet uit de startblokken en leidde al na 5 minuten met 2-0 door doelpunten van Sasja Fransen. Germaan/De Eland deed na een klein kwartier iets terug, maar binnen een minuut herstelde Saajid Bhawanie de marge weer naar 2 doelpunten. Toen Bhawanie, dit jaar nieuw in de selectie van FC Weesp, halverwege de eerste helft de score naar 4-1 tilde leek een monsterscore in de maak. Acht minuten voor rust deed De Germaan/De Eland nog iets terug, maar opnieuw repareerde Weesp via Sasja Fransen de score door de 5-2 te maken. De medewerker van het scorebord zat nog niet op zijn stoel of de gasten kwamen op 5-3.

    In de rust wisselde de trainer drie keer. Kennelijk moest Weesp even wennen aan deze aanpassingen want Germaan/De Eland kwam binnen 10 minuten op 5-5. Weesp was even aangeslagen maar herstelde zich snel en via Alexander Fransen werd het 6-5. Bhawanie maakte de twintig minuten voor tijd de 7-5, waarna Thijs Visser een kwartier voor tijd de wedstrijd definitief beslist door de 8-5 eindstand op het scorebord te zetten.

    Volgende week mag Weesp op bezoek bij Amstelveen/Heemraad, dat haar eerste wedstrijd met 4-1 verloor van Blauw-wit

    voetbal west Nederland