• SV Huizen JO10-2 vs FC Weesp JO10-1 8-4 

  Een vroegertje vandaag. 8.30 uur spelen uit in Huizen. 8.15 uur aldaar verzamelen. Gastvrij onthaald bij Huizen. Mooi op het eerste veld van Huizen vlakbij de tribune. Goede ingrediënten voor een lekkere wedstrijd. Aziz had nog wat logistieke problemen deze morgen en was iets te laat. Dat betekent beginnen in de wissel. Alexander begon op doel. Awet en Simon startte in de verdediging. Amr op het middenveld. Omar en Jip in de aanval. 

  De wedstrijd had zeker overeenkomsten met de wedstrijd van vorige week. De teams waren ongeveer even goed aan het begin van de wedstrijd. Het spel ging op en neer. Dat maakte het een superleuke wedstrijd. Aanvallen over en weer. Alexander keepte goed en probeerde waar mogelijk op te bouwen. Het mooiste moment in het eerste kwart was dat Alexander de bal had aan de voet. Een van de aanvallers van Huizen zijn veters zaten los en ging zijn veters strikken. Dan kun je daar natuurlijk snel gebruik van maken, maar Alexander aarzelde even en besloot toen gewoon even te wachten. Een mooi sportief moment! Huizen had overigens een vaste keeper. Die was vrij lang en kon ver uitschieten. Met zijn lengte pakte hij veel schoten van FC Weesp. Uiteindelijk werd een schot van Huizen van richting veranderd en was de stand 1-0 aan het eind van het 1e kwart. 

  Het tweede kwart ging Jip op doel. Dat deed gewoon weer erg goed! Mooie reddingen waar nodig. Met Simon en Alexander als verdedigend blok ervoor stond het goed. Amr zorgde voor de verbinding van achter naar voren. Omar, Awed en Aziz mochten om beurten voorin voor gevaar zorgen. FC Weesp kreeg een aantal mooie kansen, maar de bal wilde er steeds net niet in. Ruststand 1-0. 

  Het 3e kwart ging helaas niet zo goed. Net zoals vorige week. Als Simon op doel staat, missen we toch een van onze beste ballenafpakkers op het veld. FC Weesp voetbalde best lekker. Alleen bij balverlies ging het niet goed. 3x leidde balverlies een goal in. Dat rondde Huizen dan ook koel af. Soms alleen; soms in mooi samenspel. 1x een verre uittrap van de keeper over de verdedigers van FC Weesp hun waardoor de aanvaller van Huizen alleen door kon op doel en ook fraai afrondde. Aziz was ondertussen gretig druk aan het zetten, waardoor Huizen er ook soms moeilijk uit kwam. Jip stond toen op de goede plek om een lekker goaltje voor FC Weesp te maken. 5-1 na het 2e kwart. 

  Het 4e kwart ging Omar keepen. Dat wilde hij graag.  Ondanks dat de 6-1 was geïncasseerd bleef FC Weesp voetballen. Awet speelde wederom een goede wedstrijd. Hij omspeelde zijn directe tegenstander. Hij dribbelde door en gaf een mooie voorzet op Jip. Bam. 6-2. Niet veel later. Amr geeft een subtiel passje op Aziz. Aziz door op de keeper van Huizen. Bam. 6-3. Awet speelde zich weer goed vrij. Nu bracht hij Amr in stelling. Bam 6-4. FC Weesp ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Hierbij wordt uiteraard risico genomen. Dus bij balverlies dan soms 4 van 5 veldspelers voor de bal. Helaas kostte dat de 7-4. Niet veel later knalde Jip nog op de paal. Huizen voetbalde natuurlijk ook goed en scoorde de 8-4. Eigenlijk had de wedstrijd in 8-5 moeten eindigen. Awet nam een indribbel op eigen helft. Hij dribbelde voorbij 1 man, voorbij 2 man. Ging de combinatie aan met Jip. Jip legde de bal panklaar neer voor Awet. Awet schoot in de korte hoek. Alleen kon de keeper de bal net tegenhouden. Zo een mooie aanval had eigenlijk een doelpunt verdiend. Niet veel later floot de goed leidende scheidsrechter voor het laatst.  

  Daarna de gebruikelijke boxen en de penalty’s. Die werden goed genomen. Omar wilde de penalty graag met zijn minder been nemen. Dat mocht als het maar een serieuze poging zou zijn. Omar schoot hem rustig met links in de bovenhoek. Lekker hoor, Omar. De vader van Simon wilde nog een teamfoto maken. Alle spelers hadden hun mooie Vomar-shirt aan. De spelers vonden dat de vader van Simon er ook op moest. Dus de vader van Amr stond klaar om de foto te maken. Een serieuze foto en een gekke foto. Hiermee werd de wedstrijd positief beëindigd. Eigenlijk heeft de JO10-1 weer een goede wedstrijd gespeeld. Het team mag iets rustiger in de afronding zijn. Ook iets alerter zijn bij balverlies. Gaan we weer lekker mee aan de slag. 


  Verslaggever JO10-1