• FC Weesp JO10-1 vs Zuidoost United JO10-1 8-5 

  De laatste wedstrijd van 2021 was alweer aangebroken. Deze keer gelukkig droog met een flets zonnetje. Bij de warming up krijgen de jongens het al zo warm dat er wat thermokleding werd uitgedaan. Het bleek Aziz zijn laatste wedstrijd te zijn bij FC Weesp. Aziz gaat verhuizen. We moeten nog een keertje een passend afscheid gaan regelen. Voor de wedstrijd van vandaag was Omar helaas verhinderd. Vandaag vielen Hamza en Soufyane in. Hamza begon op doel. Alexander en Simon iets meer vanuit de verdediging. Jip op het middenveld. Aziz en Soufyane in de aanval. Amr en Awet begonnen in wissel en zouden na 6 minuten weer meedoen. 

  De teams waren ongeveer even goed. Zuidoost United was net wat groter en sterker. FC Weesp net iets kleiner en behendiger. Het spel ging lekker op en neer. Hamza keepte uitstekend. Hij werd ook goed geholpen door het defensieve blok van Simon en Alexander. FC Weesp kwam op voorsprong. Aziz paste naar Jip. Jip ging op snelheid door en keek om zich heen. Daar stond Soufyane vrij om de 1-0 binnen te schieten. Dat deed hij ook netjes. Zuidoost United was gevaarlijk met de corners. Bij een corner kon er van een meter of 10 worden geschoten. Deze werd van richting veranderd en werd daardoor onhoudbaar. 1-1. Dat was de stand na het eerste kwart. 

  Het tweede kwart ging Aziz op doel. Hamza ging links in de aanval spelen. Dat kan Hamza ook goed. Een slim pasje van Hamza op Amr. Amr kon alleen door de keeper. Hij rondde koelbloedig af. 2-1. De tegenstander was zeker niet slecht. In een omschakelmoment maakte Zuidoost United de 2-2. Bij een slordigheid bij het uitverdedigen maakte Zuidoost United ook de 2-3. Jip liet wederom zien dat hij lekker bezig is. Jip ging op snelheid er over de linkerkant vandoor. Awet was goed mee gelopen. Jip geeft de bal precies op Awet. Awet rond van dichtbij netjes af. 3-3. Een mooie beloning voor het goede spel van Awed. 

  Korte evaluatie in de rust. Met dank aan de vader van Aziz voor de limonade. FC Weesp speelde gewoon goed. Het mocht soms iets gretiger. Verdedigend mocht ietsje minder lief. In het samenspel echt goed gericht samenspelen. 

  In het 3e kwart ging Jip keepen. Holy moly. Wat een reddingen. Jip hield alles tegen. Dat speelt ook weer lekker. Simon was een keertje mee naar voren gegaan en stond op de goede plek om een klutsbal op te pikken. Simon schoot de bal hard in de korte hoek. 4-3. Leuk hoor als een verdediger ook scoort. Niet veel later. Een aanval over de linkerkant leek te stoppen. Alleen Zuidoost United kreeg de bal niet goed weg. Daar stond Soufyane op de 5-3 binnen te schieten. De 6-3 begon bij Alexander. Alexander zag Amr goed weglopen de diepte in. Goede pass van Alexander die fraai door Amr werd afgerond. Hiermee werd een 6-3 stand bereikt. FC Weesp speelde echt goed dit kwart. Mooi samenspel. Goed verdedigen met zijn allen. Goed aanvallen met zijn allen. 

  Het vierde kwart ging FC Weesp lekker door met voetballen. Dit keer met Simon op doel. Met een ongelukkig moment kreeg FC Weesp een penalty tegen. Deze werd hard en hoog ingeschoten. Simon zat er nog wel met zijn vingers aan. Niet veel later kreeg FC Weesp nog een goal tegen na balverlies op eigen helft. Dan staat het opeens 6-5. Gaat het dan toch spannend worden? Niet als het aan Amr ligt. Amr scoorde zijn 3e van de dag op aangeven van Awet. Dat was 7-5. In de laatste minuut had Jip in de gaten dat hij nog niet had gescoord. Jip pakte de bal af en knalde de bal hard met links in de verre hoek. Hiermee werd de 8-5 eindstand bereikt. 

  Penalty’s werden genomen.  De boxen werden uitgewisseld na een sportieve wedstrijd. Een aantal jongens had nog energie over en bleef nog even voetballen. De rest ging rustig naar huis. Voldaan na een mooi potje voetballen. Spelers tevreden. Coach tevreden. Verslaggever tevreden. 

  Verslaggever JO10-1