• De tweede wedstrijd in deze competitieronde was voor de JO10-3 een thuiswedstrijd. Om 10.30 uur stond AS’80 JO10-7 als tegenstander op het veld. De spelers van FC Weesp waren ruim op tijd aanwezig en konden daardoor een goede warming-up doen. Helemaal klaar voor de wedstrijd.

    Om 10.30 uur floot André (vader van Milan) als spelbegeleider voor het beginsignaal. Sam en Julius speelden als aanvallers, Lise centraal op het middenveld, Luke en Joep in de verdediging en Jayden op doel. Milan en Cody begonnen als wissel. AS’80 mocht de aftrap nemen. FC Weesp zette, net zoals de laatste wedstrijden, meteen druk op de tegenstander. Dit leidde vrij snel tot balbezit van FC Weesp en daarmee werd direct de aanval gekozen. Sam zetten Julius vrij voor de keeper, maar de keeper van AS’80 wist de inzet te keren. Uit de daaropvolgende hoekschop was het Lise die de kans op de 1-0 kreeg, maar haar schot werd geblokt door een speler van AS’80. De toon was gezet. FC Weesp speelde verzorgd voetbal en kwam er telkens gevaarlijk uit. Het enige was ontbrak was een doelpunt. Ook AS’80 wist kansjes te creëren. Een aantal keer moest Jayden reddend optreden. Toch controleerde FC Weesp te wedstrijd. In de verdediging was Milan Luke komen vervangen en op het middenveld nam Cody de plaats in van Lise. Het spelbeeld veranderde niet. FC Weesp bleef kansen op de 1-0 krijgen, maar de keeper van AS’80 was een enorme sta-in-de-weg. Ook stond het vizier van Sam (nog) niet op scherp. Uiteindelijk viel de verdiende 1-0. Een mooie actie van Julius aan de zijkant, waarbij hij zijn mannetje passeerde en de bal voor gaf of Sam. Nu maakte Sam het goed af: 1-0. Niet kort daarna verdubbelde Sam de score na opnieuw een goede actie van Julius. Die daarna werd vervangen door Luke. Ook Sam kon even uitrusten aan de kant en maakte plaats voor Lise. FC Weesp bleef kansen creëren: Joep schoot van afstand goed in, maar de bal werd door de keeper tegengehouden; Sam dribbelde snel in schoot goed op doel, maar raakte de lat; Luke kreeg een goede kans om te schieten, maar werd nog door een verdediger van AS’80 van het scoren af gehouden. FC Weesp wist de score niet verder uit te bouwen. AS’80 was vlak voor rust nog dichtbij de aansluitingstreffer, maar Jayden voorkwam dat. FC Weesp ging rusten met een verdiende, maar ietwat magere 2-0. 

    De tweede helft begon, zoals de eerste helft eindigde met een kans voor AS’80. Luke had Jayden vervangen in het doel en wist de bal te keren. Met Joep en Milan in de verdediging, Cody op het middenveld en Sam en Jayden voorin ging FC Weesp weer in de aanval. Dit leverde opnieuw kansen op, maar een derde treffer viel niet. FC Weesp speelde iets te optimistisch en liet daardoor achterin teveel ruimte vallen. AS’80 profiteerde hiervan en maakte de 2-1. FC Weesp pakte snel de draad weer op. Julius was in de aanval gekomen, Jayden wat meer naar de verdediging en Lise weer op het middenveld. Dit leverde meteen weer kansen op. Sam kwam goed zijn mannetje voorbij en maakte van dichtbij de 3-1. De marge was weer twee. In de korte pauze tussen het derde en vierde kwart werden nog even de puntjes op de i gezet. Sam en Jayden gingen in de wissel en FC Weesp verdedigde knap de voorsprong. Met Sam en Jayden weer in het veld voor Joep en Cody kwam FC Weesp ook weer aan aanvallen toe. Na goed opjagen door Lise en Milan kwam de bal bij Jayden. Hij gaf een goede diepe pass op Sam en Sam kon zo zijn vierde van de ochtend binnen schieten: 4-1. De overwinning leek in de tas. Helaas wist FC Weesp niet de controle te houden en liet het AS’80 weer terugkomen in de wedstrijden. Met tweede bekeken schoten stond het snel 4-3. De laatste minuten van de wedstrijd werden eigenlijk onnodig spannend. FC Weesp kon zich lastig onder de druk uitspelen en Luke moest een aantal keer reddend optreden. Op de spaarzame aanvallen van FC Weesp had de wedstrijd kunnen worden beslist, maar Julius wist de bal niet goed te raken en Jayden schoot rakelings over. Vlak voor tijd maakte AS’80 toch nog de gelijkmaker. Gezien de kansen verdeling over de gehele wedstrijd misschien wel terecht, maar het voelde toch alsof de overwinning door de vingers was geglipt. 

    Gelukkig hadden we de penalty’s nog. Deze moesten uiteindelijk maar voor de beslissing zorgen. Ook hier bleek het scoren lastig te zijn. De keepers hielden veel ballen tegen. Nadat zowel AS’80 als FC Weesp 1 keer hadden gescoord, was het Luke die de laatste, beslissende penalty mocht nemen. Luke schoot de bal hard tegen de touwen en bepaalde daarmee de eindstand (inclusief penalty’s) op 6-5. De spelers van FC Weesp waren door het dolle heen. Toch nog de overwinning. Een leuke voetbalochtend waar we weer met veel plezier (en een beetje kritisch) op terug kunnen kijken.  

    Joost

    Coach JO10-3