• De drie punten mee terug naar Weesp. 

  Deze zaterdag stond de uitwedstrijd tegen WV HEDW 10-6 op het programma. Het WV HEDW staat voor Wilhelmina Vooruit - Hortus Eendracht Doet Winnen. Mooie naam en mooie accommodatie. Alleen blijft het parkeren in de Amsterdamse Watergraafsmeer altijd weer een uitdaging. Daarom waren we ruim op tijd  vertrokken en stonden we vroeg op het veld. Na een goede warming-up en korte voorbespreking was FC Weesp klaar voor de wedstrijd. Om 10.00 uur floot de spelbegeleider voor het begin. 

  Al snel bleek dat ook dit keer de teams goed aan elkaar gewaagd waren. Het spel ging over en weer. Beide teams kregen kleine kansjes, maar het bleef 0-0. FC Weesp stond verdedigend goed met Joep op links en Romy op rechts. Op het middenveld stond ‘stofzuiger’ Cody en voorin op rechts Julius en op links Sam. Jayden begon in de wissel en Luke stond op het doel. Via Julius kreeg FC Weesp de eerste grote kans, maar Julius raakte de bal niet goed en schoot naast. Na een scrimmage voor het Weesper doel kwam de bal bij een speler van WV HEDW, die de bal weer voor probeerde te geven. De spelbegeleider vloot, zeer verrassend, voor een handsbal van Joep: penalty. Er was nog maar nauwelijks 3 minuten gespeeld. De penalty werd hard ingeschoten en Luke was kansloos; 1-0. Daarna zette WV HEDW door en maakte ook snel de 2-0. FC Weesp was toch een beetje onder de indruk van de zeer gemakkelijk gegeven penalty. Jayden kwam in het veld voor Julius en ging aan de rechterkant spelen. FC Weesp pakte de draad weer op en begon steeds beter te voetballen. Met mooie combinatie en goed samenspel was het Sam die de 2-1 op de borden schoot. FC Weesp verslapte niet en onder aanvoering van een jagende Cody bleef FC Weesp veel in balbezit. Dit leidde dan ook tot de gelijkmaker. Opnieuw was het Sam die scoorde. Dit keer op aangeven van Jayden. Maar, zoals gezegd, de teams waren aan elkaar gewaagd. Na de sterke fase van FC Weesp was het nu weer de beurt aan WV HEDW. Er werd door FC Weesp net iets te slap verdedigd, waardoor WV HEDW uit kon lopen naar 4-2. Nu gingen de koppies bij FC Weesp niet meer omlaag. Romy kwam samen met Julius in de aanval te spelen, Sam op het middenveld en Jayden en Joep in de verdediging. FC Weesp wist het balbezit opnieuw om te zetten in doelpunten. Eerst was het Jayden die van achteruit twee mannetjes passeerde en daarna de aansluitingstreffer binnenschoot. Daarna was het Romy, die op aangeven van Sam de 4-4 binnen tikte. Het stond weer gelijk. Toch lukte het FC Weesp niet om op voorsprong te komen. Bij rust stond het uiteindelijk 6-5 voor WV HEDW. Cody had met een mooi afstandsschot het vijfde doelpunt van FC Weesp gemaakt, nadat WV HEDW met 6-4 voor was gekomen. 

  In de tweede helft was FC Weesp de bovenliggende partij. Jayden verving Luke in het doel en FC Weesp ging direct op zoek naar de gelijkmaker. Die viel vrij snel. Een mooie combinatie tussen Joep en Sam, zorgde ervoor dat Romy vrij voor de keeper kon worden gezet. Romy aarzelde niet en maakte de 6-6. FC Weesp bleef verzorgd voetbal spelen en was lekker fel op de bal. Dit leidde opnieuw tot veel kansen op een voorspring, maar het vizier van Julius en Cody stond niet helemaal op scherp. Het was toch weer WV HEDW die op voorsprong kwam. Dit na wat onduidelijkheid over het innemen van een uitbal, waardoor FC Weesp even niet bij de les was. In het laatste kwart moest dus opnieuw de achtervolging worden ingezet. Luke ging weer op doel. Joep en Jayden vormden de verdediging, Cody op het middenveld en Sam en Romy in de aanval. FC Weesp controleerde nu de wedstrijd en Sam zorgde met twee mooie goals voor de voorsprong: 7-8. Het voetbal van FC Weesp werd steeds beter. Kansen van Joep, Cody en Julius troffen nog geen doen, maar 7-9 viel uiteindelijk toch. En zeker niet onverdiend. Het was waarschijnlijk de mooiste teamgoal van de ochtend. Van achteruit werd er door Joep en Jayden goed opgebouwd, waardoor WV HEDW uit elkaar werd gespeeld. Een diepe bal van Jayden over de verdediging zette Sam oog-in-oog met de keeper. Sam was niet zelfzuchtig en legde de bal breed op Romy. Voor haar een koud kunstje: 7-9 en alweer het derde doelpunt van de voet van Romy. Zij had de smaak te pakken met maakte met een mooi afstandsschot ook de 7-10. De wedstrijd leek gespeeld. WV HEDW probeerde het nog wel maar Luke hield zijn doel schoon. Het slotakkoord was voor Sam. Opnieuw was Jayden met een lange bal de aangever. Sam controleerde de bal goed en maakte knap zijn vijfde van de ochtend! De spelbegeleider vloot niet veel later voor het eindsignaal. Een mooie, verdiende overwinning. De drie punten konden mee naar Weesp. 

  Ook de afsluitende penalty’s waren prooi voor FC Weesp. Sterk keeperswerk van Luke en goed ingeschoten strafschoppen. Een heerlijke voetbalochtend tegen een leuke tegenstander. Voetballend wordt het steeds beter en de inzet is de afgelopen weken helemaal top. Volgende week een nieuwe uitdaging. Dan staat de derby tegen Muiden op het programma. Vorige keer nipt verloren, dus het belooft opnieuw een spannend potje te worden! 

  Joost

  Coach JO10-3