• Op zaterdag 11 december stond de laatste competitiewedstrijd gepland van deze ronde en ook de laatste van het jaar. De 10-3 mocht op bezoek bij Waterwijk in Almere.

    Bij Waterwijk moesten we even wachten totdat we het complex op mochten in verband met corona controle. Uiteindelijk konden we naar veld 2 om daar aan de warming-up te beginnen. Deze deden we tussen twee wedstrijdvelden in en werd door de spelers serieus aangepakt. Om 10 uur begon de wedstrijd. FC Weesp speelde met Luke op het doel, Milan en Joep in de verdediging, Lise centraal op het middenveld en Julius en Sam in de aanval. Jayden en Cody begonnen in de wissel. De opdracht voor vandaag was duidelijk: vanaf het begin bij de les. En dat was FC Weesp. Het vertrouwde spelletje werd gespeeld. Van achteruit werd opgebouwd en via Sam kwam FC Weesp goed in de aanval. Julius en Lise sloten telkens goed bij en de eerste kansen werden gecreëerd. Helaas leidde dit nog niet tot doelpunten, maar de toon was gezet. FC Weesp controleerde de wedstrijd en Waterwijk kwam nog niet echt in het spel voor. Met Jayden voor Julius en Cody voor Milan zette FC Weesp nog een tandje bij. Eindelijk viel ook de 1-0. De opbouw begon bij Luke, hij speelde Joep aan. Joep passeerde zijn tegenstander en vond Lise. Na een goede combinatie tussen Lise en Jayden, gaf Jayden de pass op Sam. Sam speelde zijn mannetje uit en wist de bal hard tegen de touwen te schieten. De ban was gebroken. Milan was weer in het veld gekomen voor Joep en Lise had plaatsgemaakt voor Julius. FC Weesp bleef de boventoon voeren en na een lange bal van Jayden op Sam, wist Sam zijn tweede van de ochtend te maken. Kort daarna floot de spelbegeleider voor het einde van het eerste kwart. In het tweede kwart kwam Waterwijk beter in de wedstrijd. Dit leidde tot was kleine kansjes, maar Luke wist het Weesper doel schoon te houden. Toch maakte Waterwijk de aansluitingstreffer, door wat geluk en onoplettendheid in de verdediging. Geen man overboord, FC Weesp bleef voetballen en de scherpte was direct weer terug. Dit leidde tot een aantal mooie aanvallen met veel kansen. De keeper van Waterwijk wist de bal echter telkens te keren. Een bal op de paal van Sam, een hard schot van Julius, een goede schuiver van Lise en een flinke knal van Jayden zorgden nog niet voor de derde treffer. Die viel uiteindelijk wel. Sam speelde zich aan de linkerkant goed vrij en gaf de bal voor op Jayden: 1-3. Voor rust kwam Waterwijk wel op 2-3, nadat FC Weesp wat terugzakte.

    In de tweede helft ging Jayden op doel en ging Luke rechts in de aanval spelen. Het voetbal bleef goed en de spelers van FC Weesp hadden er veel plezier in. Aan de rechterkant van het veld mocht Lise de bal indribbelen. Met een prachtige lichaamsbeweging zette zij tweede spelers van Waterwijk op het verkeerde been. Daarna speelde Lise de bal goed door op Sam, die de 2-4 liet aantekenen. Joep en Milan heersten in de verdediging en af en toe sloten zij, om en om, goed bij. Beide kregen goede mogelijkheden om van afstand te schieten. Helaas zonder resultaat, maar wel mooi om te zien hoe zij nu inzien om in te schuiven. Aan de rechterkant was Luke een plaag voor de verdediging. Eerst gaf hij de bal goed voor op Cody, die de bal net niet in het doel kon krijgen. Daarna zette Luke zijn actie iets verder door en maakte hij uit een lastige hoek de 5-2. In het laatste kwart kreeg Waterwijk weer wat meer kansjes. Jayden keepte goed, maar moest toch een keer vissen. Maar de overwinning kwam niet meer in gevaar. FC Weesp domineerde. Sam zorgde uiteindelijk voor het slotakkoord door zijn vierde goal van de wedstrijd te maken. Dit was ook zijn 30ste!! in deze competitieronde. Na deze 3-6 speelde FC Weesp de wedstrijd ‘professioneel’ uit. Goed positiespel, waarbij de keeper meer en meer wordt betrokken en waarbij niet meer altijd de weg naar voren wordt gezocht. Ondanks dat er na de wedstrijd helaas geen penalty’s meer worden konden genomen, omdat de volgende teams alweer klaarstonden, smaakte de overwinning prima.

    Een prima afsluiting van deze competitieronde. Een mooie, goede en positieve ontwikkeling van alle spelers van de 10-3 in 2021. Op naar volgend jaar en de volgende ronde. Hopelijk kunnen we deze stijgende lijn verder doorzetten!

    Joost
    Coach JO10-3