• We mogen weer! Heerlijk om weer een échte wedstrijd te spelen. De JO9-3 mocht uit naar SC ‘t Gooi in Hilversum. Vroeg vertrekken met een dosis gezonde spanning.

    Bij ‘t Gooi speelden we op gewoon gras. Een prima, beetje vochtige grasmat. Weesp begon sterk en had veel balbezit. Dit leidde niet direct tot veel kansen, maar er werd wel aardig gecombineerd. De keeper van ‘t Gooi bleek een flinke sta-in-de-weg. Schoten van Joep en Sam werden tegengehouden en ook Milan wist de keeper niet te passeren. Uiteindelijk wist Sam aan de rechterkant door te breken en na een mooie uitspeel-actie gaf hij de bal voor aan Milan. Die twijfelde niet en maakte de 0-1. Het leek alsof de wereldbeker was gewonnen; zoveel blijdschap! Na de 0-1 zette Weesp nog een tandje bij. Dit leidde vrij snel tot de 0-2 en 0-3 van Sam. Vooral de 0-3 was een mooie, knappe goal: snel indribbelen en van afstand goed ingeschoten. Voor rust maakte Joep er nog 0-4 van. Toen was het tijd voor de thee, oftewel limonade.

    In de tweede helft wisselde Sam Jayden af in het doel. Weesp pakte de draad snel weer op. Cody kreeg een goede schot kans, maar de keeper kon de bal nog net tot hoekschop verwerken. Jino kwam er af en toe ook goed doorheen, maar het lukte helaas niet om de bal in de goal te krijgen. Ook Jayden wist met een goed schot de lat te raken. Uiteindelijk viel de 0-5 alsnog. Uit een hoekschop van Joep kopte Jayden de bal knap in de goal. Weesp bleef daarna aanvallen en Julius speelde zich aan de rechterkant vrij en kon alleen op de keeper af. Met een geplaatst schot scoorde hij de 0-6. Ondertussen wisselde Milan Sam af in de goal. Milan kon daarna meteen reddend in actie komen op een mooie vrije bal van ‘t Gooi. Aan de andere probeerde Weesp nogmaals een kop-goal te maken uit een hoekschop. Joep draaide de bal echter in één keer het doel in: 0-7. Daarna nam Weesp iets gas terug wat tot wat kansen voor ‘t Gooi leidde. Zij wisten dan ook de eretreffer te maken met een mooi afstandsschot. Het slotakkoord was wel weer voor Weesp. Sam wist zijn 3e goal van de ochtend te maken. Daarmee werd de einduitslag bepaald op 1-8.

    Een fijne ochtend. Eindelijk weer de wei in en dan ook nog een mooie wedstrijd spelen!

    de coach