• Beste leden en vrienden van FC Weesp, 

  Allereerst willen wij jullie natuurlijk hele mooie kerstdagen toewensen. Helaas wederom anders dan iedereen had gehoopt, maar wij hopen dat iedereen toch kan genieten van samenzijn in een klein gezelschap. 

  Dit jaar hebben we wederom veel geleerd, namelijk wat écht belangrijk is. De mensen om je heen, de kleine dingen in het leven en natuurlijk gezondheid. In al deze onderdelen van het leven kan sport, en dus ook FC Weesp, een belangrijk aspect zijn. We missen elkaar; het samen juichen, zaterdagochtend in de kleedkamer of het biertje in de kantine op vrijdagavond. We missen het het samen zijn en het voetbal. We missen onze club. 

  Als bestuur hebben wij ons ook dit jaar ingezet om dit zoveel mogelijk te behouden, samen met vele, geweldige, vrijwilligers. Want ook nu gaat het werk gewoon door. En vaak is dat werk niet zoals we voor ogen hadden toen we allemaal met ons vrijwilligerswerk bij FC Weesp begonnen. Maar toch blijft iedereen zich inzetten, om samen deze tijd door te komen. En daar zijn wij ongelooflijk trots op.

  Twee jaar geleden is dit bestuur gestart en al bijna twee jaar zitten we in de Coronacrisis. Het is op zijn zachtst gezegd een bijzondere tijd voor een bestuur, net als voor iedereen. We hebben ons bezig moeten houden met zaken waarvan we nooit hadden kunnen verzinnen dat het ooit zou moeten. Vorig jaar dachten we 'dat was een gek eerste jaar' en nu zijn we weer een jaar verder en zitten we er niet veel anders bij. Toch zijn onze doelstellingen niet veranderd: Zichtbaar en benaderbaar zijn, verbinding brengen en de club financieel en organisatorisch gezond krijgen.  

  We kijken terug op wederom een roerig jaar waarin veel aanpassingsvermogen van iedereen werd gevraagd. Met diepte en hoogtepunten: Gemeente Amsterdam die een steeds grotere rol gaat spelen voor Weesp, ons oriënteren op de overstap naar het zaterdag voetbal, het partnership met Ajax, gelukkig een aantal mooie evenementen voor de jeugd, nieuwe maatregelen en zelfs een nieuwe lockdown. Allemaal dingen die een impact hebben op de club; op de inkomsten, maar ook op de saamhorigheid. 

  Financieel is het uiteraard een enorme klap dat we weer een volledig Corona jaar hebben gehad, met weer een volledige sluiting zo aan het einde van het jaar. Niemand weet hoe lang dit gaat duren, het is en blijft dus een enorm onzekere tijd. Daarom hopen wij dat de solidariteit blijft zoals het afgelopen jaar. Wij zullen ons als bestuur volledig blijven inzetten om er een zo mooi mogelijk nieuw voetbaljaar van te maken en wij hopen, en vertrouwen er op, dat al onze vrijwilligers, spelers en sponsoren dat ook zullen doen. Samen zullen we dan klaar zijn voor een geweldig jaar, ongeacht hoe de wereld er op dat moment uit ziet. 

  Gelukkig was 2021 niet alleen maar een slecht jaar, we hebben ook zoveel moois zien gebeuren. Een aantal zaken waar we zo ontzettend blij mee zijn: Zoals al eerder genoemd, het partnership met Ajax, de jeugd die blijft groeien, een nieuw meidenteam, de eerste Golden Girls clinic, nieuwe enthousiaste vrijwilligers, de teams die kampioen zijn geworden, de successen van alle andere jeugd- en senioren teams, meer 7x7 teams dan ooit, het walking-voetbal, wederom een recordopbrengst bij de Grote Club Actie en Vomar als onze nieuwe sponsor en nog zo veel meer waar iedereen zich keihard voor heeft ingezet. 

  Wij hopen, en gaan, deze positieve dingen meenemen naar het nieuwe jaar. Ondanks de onzekerheid, gaan we er met jullie allemaal een prachtig 2022 van maken. We hopen dat we gauw met elkaar mogen proosten op hoe we deze tijd met elkaar hebben doorstaan en ondertussen kijkend naar de toekomst. 

  Met sportieve groet,

  Ron, Leo, Rutger, Geert, Sasja, Mathieu en Helen
  Bestuur FC Weesp