• SV Diemen JO10-2 vs FC Weesp JO10-1 7-8 of 7-9 

  Aan het einde van de 1e periode toch nog een verslagje van de JO10-1. Met 2 overwinningen, 1 gelijkspel, 1 afgelaste wedstrijd en 1 nederlaag ging FC Weesp de laatste wedstrijd in. JO10-1 heeft 6 vaste spelers – Alexander, Amr, Aziz, Awed, Jip en Simon- en heeft elke week invallers om het team compleet te maken. Gelukkig zijn er weer diverse sociale activiteiten mogelijk. Hierdoor was Alexander verhinderd. Tevens had onze vaste invaller Omar ook ander verplichtingen. Vandaag speelde Hamza en de jarige Roeland met ons mee. Dit alles op een mooi kunstgrasveld in Diemen met een lekker zonnetje op de achtergrond. Vader en Moeder van Jip langs de lijn. Vader van Amr stond ook klaar om de jongens aan te moedigen.

  Simon begon vandaag op doel. Awez en Amr iets meer vanuit achteruit. Jip op het middenveld. Aziz en Roeland iets meer vanuit de aanval. Hamza begon in de wissel en zou na 5 minuten alweer meedoen. Diemen begon sterk aan de wedstrijd en stond snel 2-0 voor. FC Weesp liet zien dat het voldoende veerkracht heeft. Jip testte de keeper een paar keer. Na voorbereidend werk van Aziz en Amr knalde Jip de 2-1 en de 2-2 binnen. Awed speelt vanuit de verdediging, maar komt vaak mee naar voren in de aanval. Awed speelde vandaag wederom erg goed. Een genot om naar te kijken. In een van Awed zijn acties speelde hij Aziz vrij. Aziz rondde de aanval netjes af. Hierdoor gingen de ploegen met een 2-3 naar de coaches. 

  Het tweede kwart ging Jip op doel. Diemen en Weesp waren erg aan elkaar gewaagd. Mooi speel over en weer. Dit onder leiding van een vader van de spelers van Diemen. Dit deed de vader uitstekend. FC Weesp moest 2 tegengoals incasseren. Hierdoor gingen de ploegen met een 4-3 stand de rust in. 

  De vader van Jip had de limonade geregeld. Top! Kort coachmoment van Aize. Belangrijkste punt was eigenlijk dat FC Weesp moest blijven voetballen ook al probeerden de spelers van Diemen het spel van Weesp soms te ontregelen. 

  Hamza ging het 3e kwart keepen.  Het spel bleef op en neer gaan. Hamza keepte goed. Simon was de koele kikker in de verdediging. Awed pakte ook veel ballen af en ging ook veel in de aanval. Hierdoor kon FC Weesp goed meespelen. Hiermee komen ook de aanvallende kwaliteiten van FC Weesp goed naar voren. Jip had vandaag weer een topdag. Deze keer was een pass van Roeland de basis. Ronde knalde de 4-4 binnen. Nadat Diemen ook een aanval goed had uitgespeeld en de 5-4 had laten aantekenen liet Amr ook zijn skills zien. Eerste maakte Amr zelf de 5-5. Daarna speelde Amr Aziz aan in de ruimte. Vanuit een lastige hoek scoorde Aziz de 5-6. Aziz was weer ouderwets goed bezig. Goede acties. Veel afwisseling tussen acties en passen.  

  Bij het begin van het 4e kwart was de afstemming tussen de coach en de spelers wat onze tactiek zou gaan worden. De spelers wilden graag winnen vandaag. Het wisselbeleid iets aangepast. Helaas speelt Diemen de aanvallen goed uit. Vaak stond er een speler vrij bij de 2e paal. 6-6. Jip bleek alleen nog genoeg kracht in zijn benen te hebben en schoot de 6-7 binnen. Toen was er een discutabel moment. De keeper gooit de bal op om uit te trappen, maar voordat hij schiet tikte Aziz de bal weg en schiet de bal in het goal. Vertwijfeling aan de kant. Wel of geen goal. De kinderen gingen ondertussen verder spelen. Na enig beraad aan de zijkant had dit een goal moeten zijn en had deze moeten tellen. We hebben de goal in eerste instantie niet geteld en hadden deze geparkeerd tot aan het einde van de wedstrijd om na te gaan wat we hiermee zouden doen. Diemen maakten ondertussen de 7-7. Weer bij de 2e paal.  Jip was nog niet klaar voor vandaag. In een van de laatste minuten kon Jip op aangeven van Amr de 7-8 binnen schieten. Zijn 5e doelpunt van de wedstrijd. De scheidsrechter floot af en met een 7-8 stand maakt het ook niet meer uit of het doelpunt van Aziz wel of niet telde. 

  Daarna de penalties en de gebruikelijke boxen. In deze stemming zijn we uiteindelijk vergeten om te zingen voor Roeland. Maar ook via deze weg wensen we Roeland een hele fijne verjaardag toe. Hopelijk heb je een hele fijn dag gehad, kerel. 

   

  Met deze geweldige teamprestatie rond de JO10-1 de 1e periode af. Met een mooie afsluiting gaan we herfstvakantieperiode in. 


  Verslaggever JO10-1