• Buitenboys MO17 - FC Weesp MO17
  Verslag van Robert Walther, Hoofdtrainer meiden

  Zaterdag 12 juni stond de wedstrijd tegen Buitenboys op het programma. Een grote uitdaging omdat Buitenboys al jaren minimaal eerste klasse speelt en bestaat uit tweedejaars MO17 speelsters. Voor de beeldvorming; de nieuwe MO17 van FC Weesp bestaat in principe uit eerste- of tweedejaars MO15 speelsters aangevuld met die huidige MO17 spelers.

  Na de overwinning van vorige week waar wij prima voetbal speelde met mooi positiespel moesten we weer aan de bak. Vooraf kregen de meiden twee taken mee: Als team samenwerken én proberen om een goed positiespel te spelen. Tot ieders verbazing (of ook eigenlijk niet, want deze groep is leergierig en gemotiveerd) waren wij de bovenliggende partij. Ongelukkig kwamen wij door een klutsbal op achterstand maar herstelde dat door snel de gelijkmaker te maken. Het was een warme dag, het spelen op kunstgras maakt het er helaas niet koeler op. De tweede helft ging gelijk op, maar hadden wij de meeste kansen. Een paar minuten voor tijd (ik was al met de penaltynemers bezig) scoorde Buitenboys toch nog de 2-1. Jammer, maar de opgedane leermomenten zijn goud waard voor volgend seizoen, waar we willen oogsten.  Volgend weekend spelen we thuis tegen Waterwijk, wat hoofdklasse niveau is. Deze week lekker weer trainen en zaterdag weer van onze eigen kwaliteiten uitgaan, onder het mom van 'wie niet sterk is moet slim zijn' en de duels voorkomen door goed positiespel te spelen. 

  Ik kijk met vol vertrouwen uit naar volgend seizoen. Alle ingrediënten zijn aanwezig; de meiden, de steun van Helen namens het bestuur en de beste teammanager die je kan wensen.

  Sportieve groet,
  Robert